Muggen, Vleermuizen en bloeddorstigheid

In het lokale nieuws lees ik iets over een vogel die in een huis rondvliegt. Uiteindelijk mag de zoon des huizes met hulp van de mensen van de Dierenambulance een Vleermuis uit de  zolder opvangen. Een openstaand zolderraampje en een half geopend gordijntje heeft een vleermuis bijna een winterverblijf bezorgd.

In voormalig Joegoslavie proberen mensen mee te liften op de folklore van Trans-Sylvanie. Dracula en vleermuisverhalen worden met toeristische bedoelingen op meerdere plekken gecultiveerd.

Maar in mijn eigen bed hoop ik dat Vleermuizen snel de twee nieuwe winterkasten ontdekken. Zo klein als een mug is zo storend zijn zij in mijn slaapkamer. I.p.v. het stillen van de bloeddorst van muggen op mijn lijf verlang ik naar de jachtlust van een paar vleermuizen op de rondom mijn huis rondvliegende muggen. Een Natuurvriend legt uit dat in september de jonge vleermuizen op zoek gaan naar een nieuwe plek om te overwinteren. De Vleermuizen zijn van harte welkom, maar de muggen mogen wegblijven.

En de mooie folkloristische verhalen over vleermuizen lees ik dan weer graag alleen in mijn eigen bed.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.