Azijnpissers en kruikenzeikers

Azijnpissers en kruikenzeikers

Langer geleden woonde ik net onder de rook van het Willen II stadion. Maar dan wel net over de gemeentegrens. De uitleg dat Tilburgers tijdens carnaval kruikenzeikers worden genoemd heb ik nooit vergeten. Voor de wolindustrie in een kruik alle urine van het gezin verzamelen en inleveren blijft een mooie anekdote. En weinigen zullen zich er nu iets bij kunnen voorstellen. Verhalen over negatieve mensen kan ik mij ook nog herinneren uit die tijd. De opmerking azijnpisser staat mij goed voor ogen. Denkend over een nieuwe aflevering voor mijn blog moet ik vaak bekennen dat ik ouder wordend te makkelijk in de categorie van azijnpissers terecht kom.

Om er een positief en mooi verhaal van te maken wil ik het daarom over iets heel anders hebben.

Deze week word ik regelmatig verrast door een ondersteboven schommelende specht. Hangend aan een vetbol komt deze specht dagelijks even een smakelijk hapje halen. Met vetbollen, pindasnoeren, uitgestrooid zaad en mijn bessenstruiken lok ik de vogels mijn tuin in. Duiven, heggemussen, koolmezen, merels, mussen, pimpelmezen, roodborstjes, spreeuwen en winterkoninkjes vliegen af en aan. En de specht is daar een mooie, vrolijke aanvulling op.

Natuurlijk kijk ik ook uit naar een paar vinken. Maar sinds het ruime groen in mijn omgeving vervangen wordt door saaie nieuwbouwwijkjes met betegelde achtertuintjes en een parkeerplaats tegen de voordeur aangeplakt zal dat wel een onmogelijke wens zijn. Een vink leeft graag bij oude bomen. En juist die oude bomen worden in de Bijlmermeer vervangen door parkeerplaatsen. Daarom verbaast het mij des te meer dat er wel regelmatig een specht mijn tuin bezoekt!

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Natuur, Politiek en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.