Bezorgd om het zuinige

Bezorgd om het zuinige

Een tijd heb ik trots in Amsterdam rondgelopen. Maar nu maak ik mij al weer enige tijd grote zorgen.

Zondagochtend kijk ik uit over het kleine Bijlmerplein. En nu al weer een paar weken loopt er een junk voor over gebogen als een kip tussen alle steenvoegen te zoeken. Of het nu om weggegooide dope gaat of om muntgeld is mij niet helemaal duidelijk. Maar het roept herinneringen op van jaren terug.

Rondlopend in de Amsterdamse Poort zie ik nu een man hevig gebarend en schreeuwend heen en weer lopen. Of dit nu iemand is die vreselijk in de war is of dat het een trippende junk is mij ook nu weer niet duidelijk.

Het nieuwe winkelcentrum om de hoek heeft al weer enige tijd een vaste bedelaar. En ik herken de man van jaren terug.

Wachtend op de metro op station Zuid spreekt een vriendelijke oudere man mij aan. Aan het einde van ons gesprek, mijn metro is er, vertelt de man eerlijk dat hij nu op straat leeft.

En terwijl ik thuis kom wordt er in alle nieuwsuitzendingen gezegd dat het noodkamp aan de Notweg in Amsterdam-Osdorp kleiner moet worden.

 

Aan het einde van mijn salaris is de maand ook op. Sparen doe ik bijna niet meer. En alle berichten uit Den Haag maken mij niet  vrolijker. Maar materieel heb ik alles nog steeds op orde. Een dak, bed, eten/drinken en kleren zijn voor mij geen moeilijke onderwerpen. Maar als ik dan om mij heen kijk zie ik toch veel verdriet voorbij komen.

Ik ben bezorgd om het Zuinige. De zwakkeren om ons heen krijgen het steeds moeilijker. En daar maak ik mij steeds meer zorgen om.

Advertenties

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s