Bijbelse namen, David Lindenaar en Simion Blom

Bijbelse namen, David Lindenaar en Simion Blom
Jong, veel belovend van de straat geplukt. De een kruipt onder water, de ander verschuilt zich achter studieboeken. Beide zijn ze ongenaakbaar en onbereikbaar. De een met de noorderzon vertrokken, de ander onvindbaar in stiekeme plekken. Beide van belastinggeld genietend maar niets verdienend. Bijbels namen en Bijbelse verhalen hebben diepere betekenissen.
Maar het diepere van David en Simion is puur eigen gewin en niets anders. Politiek heeft al langer een slechte naam. Zoals bijbelse namen voor het goede staan. Zelfs campagne voeren doen David en Simion niet. Anderen werken hard voor hun idealen, maar David en Simion niet. Na elke verkiezing blijken de vergissingen. Op makkelijk geld belust en met maar een ideaal, geld en wellust.
Enthousiast praat en schrijf ik hier over mijn idealen.
Maar nooit schrijf ik over Bijbelse verhalen.
En naar de Bijbelse namen, David en Simion wil ik van nu af nooit meer talen.
De toekomst van de stadsdeelraden is eindig. Juist de bereikbaarheid van de lokale politiekĀ  is het doel van de stadsdeelraden. Maar als deelraadsleden onbereikbaar, ongenaakbaar en onvindbaar zijn is deze mislukte vorm van democratie verspilling van belastinggeld.www.zuidoost.amsterdam.nl

Advertenties

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Politiek en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.