Bill betaalt de rekening

Bill betaalt de rekening
Mijn buurman werkt al een aantal jaren niet meer. En toch is hij druk in de weer. Van het ene ziekenhuis bezoek gaat hij door naar de volgende afspraak bij een advocatenkantoor. Zo reist hij flink door Nederland. Per telefoon en per brief heeft hij ondertussen ook nog de nodige contacten in Brussel opgebouwd.
Bill heeft een aantal gezondheidsklachten. Hij heeft stemproblemen. Praten lukt vaak niet omdat zijn stem regelmatig wegvalt. Zijn reuk- en smaakvermogen is bijna volledig verdwenen. Over de conditie van Bill hoeven we het helemaal niet te hebben. Zijn longinhoud wordt steeds kleiner. De ademhaling van Bill is dan ook in de loop der jaren steeds minder geworden.
Toch blijft Bill voortdurend door strijden. Hij neemt het namelijk zijn voormalig werkgever kwalijk dat zij de feiten en de wettelijke regelgeving niet hebben geaccepteerd. De school waar Bill heeft gewerkt staat namelijk naast een rijksweg. En de luchtvervuiling rondom deze rijksweg blijft niet binnen de wettelijke normen. Specialisten uit verschillende ziekenhuizen wijten de klachten van Bill aan de luchtvervuiling in en rondom zijn school. Bill maakt zich vooral zorgen om de gezondheid van alle leerlingen.
Dat zijn werkgever de feiten verzwijgt maakt dat hij blijft strijden voor een schonere lucht.
Bill betaalt de rekening.
Hij is zijn gezondheid en zijn baan kwijt geraakt.

Mijn vragen zijn nu hoeveel kinderen zijn er nu de dupe van onze luchtvervuiling?
Hoeveel kinderen gaan naar een ongezonde school?

Eerder schreef ik al over een groep betrokken mensen.
Samen met MilieuDefensie wordt er een aktie opgezet voor een schonere lucht.
Wie meer wil weten de volgende website;
Advertenties

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s