Busje komt zo.

Busje komt zo.

In mijn eerste contact met de politiek in Amsterdam-ZuidOost herinner ik mij de eindeloze discussies over het jongerenwerk in Gaasperdam. Naast alle rampspoed vergaderingen over de problemen in de Bijlmermeer werd er veel heel veel aandacht gegeven aan het ontbreken van activiteiten en ontmoetingsruimten voor jongeren in Gaasperdam. Het bouwen en beheren van een jeugdhonk bleek niet direct mogelijk te zijn. En alle beschikbare subsidiebronnen voor de jeugd verdwenen daarbij naar andere onduidelijke plekken. Om een mooi, groot en goed functionerend jongerencentrum te krijgen zijn uiteindelijk alle beschikbare gelden en meer geconcentreerd in No Limit. De bekenden in Amsterdam-Zuidoost weten dat dit centrum nu voor veel geld is omgebouwd tot een flexibel kantorengebouw. Of er echt behoefte aan nieuwe kantorengebouwen is weten alleen de lokale politici.

 

De oplossing voor een flexibel jeugdhonk was indertijd een busje. Een busje op een verlaten plek zou geen overlast geven voor omwonenden. Een van de jongste raadsleden in Amsterdam-Zuidoost heeft ook een voorstel ingediend. Met foto’s en beschrijvingen uit allerlei landen en wereldsteden laat zien dat een tweede leven voor de vervangen metrostellen alle mogelijkheden biedt voor leuke jeugdhonken. Het busje voor jongeren is er uiteindelijk na 25 jaar gekomen. Naast de Zuidooster markten zie ik af en toe een busje van streetcornerwork staan. Jonge meiden worden binnen in het busje getracteerd op koffie en een goed gesprek. Of de metrostellen ook een tweede jeugd gegund is betwijfel ik. Als oud-raadslid, maar ook als bewoner in Amsterdam-Zuidoost schaam ik mij voor het mislukken van politieke beslissingen. Dat de geschiedenis van de meidenbus in Amsterdam-Zuidoost bijvoorbeeld 25 jaar beslaat vind ik schandalig. Vooral omdat in de eerste discussies gesproken werd in de trend van het busje komt zo …..

En of dit ook zo zal zijn met de tweede jeugd van de vervangen metrostellen moeten we nog maar afwachten. De volgende link laat het plan zien van Simion Blom voor een tweede jeugd van de oude metrostellen de Zilvermeeuw:

http://amsterdamzuidoost.groenlinks.nl/node/98553

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Politiek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.