Een gezond luchtje scheppen in Amsterdam met Nievis van Loevezijn-Pena Mieres

Een gezond luchtje scheppen in Amsterdam met Nievis van Loevezijn-Pena Mieres
Een van mijn collega’s zegt soms, de duurste luchtjes zitten in hele kleine flesjes. Nievis is dan ook een klein vrouwtje. En natuurlijk heeft zij gelijk. Als ik naar de lucht kijk dan wordt de kwaliteit van de lucht om ons heen steeds goedkoper en slechter.
De afgelopen twintig jaar zie ik steeds meer leerlingen met allemaal nieuwe medicijnen rondlopen. En het gebruik tijdens een les of in de kantine van medicijnen tegen longkwalen en ademhalingsproblemen wordt alleen maar meer. Dat de techniek en de kwaliteit van de medicijnen steeds beter wordt is een mooi ding. Toch hoor ik ook weleens klagen dat de ziekenhuizen en geneesmiddelenindustrie niets doen aan de oorzaak van de ademhalingsproblemen.
Tja, steeds meer wordt alleen aangetoond dat de slechte luchtkwaliteit de oorzaak is van de ademhalingsproblemen van de kinderen.
Tja, wat is dan de oorzaak van die slechte luchtkwaliteit?
Vanavond heeft een groep mensen uit Amsterdam-Oost, Diemen en Amsterdam-ZuidOost rond de tafel gezeten om hier over na te denken. Over een maand komen we weer bij elkaar is er afgesproken. Leuke plannetjes zijn al pratend over tafel gegaan. Een flash mob om aandacht te geven aan luchtvervuiling. Een onderzoeksgroepje om te onderzoeken wat er al bekend is over de luchtkwaliteit. Buren en buurtgenoten mobliseren voor een schoner lucht in de straat. Een projectgroep voor het ontwikkelen van positieve oplossingen. Een muziekgroep voor een mooi lied. Mijn insteek is om regelmatig een luchtje te scheppen. Een vast dagelijks wandelingetje naar een meetpunt om de kwaliteit van de lucht in mijn straat buurt te meten.
De uitleg krijg ik nog.
Hoe wordt de luchtkwaliteit gemeten.
Dus met een luchtje scheppen ga ik de lucht scheppen. Ik kom er op terug. Want het is natuurlijk leuk om tegen Nievis te kunnen zeggen dat alle lucht in Amsterdam-Oost, Diemen en Amsterdam-ZuidOost van topkwaliteit is!
En dat ik haar graag een liter fles kado doe!

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.