Een liefdesverhaal, Brooklyn Shakara

Een liefdesverhaal, Brooklyn Shakara
Een paar anekdotes uit mijn jeugd heb ik onthouden. Ik ben in Son van de gemeente Son en Breugel opgegroeid. Tussen de twee dorpen stroomt de Dommel. En aan de Sonse kant staat de ambtswoning van de Burgemeester. Van uit de woonkamer is het een mooi uitzicht op de brug over de Dommel. Tussen de brug en de ambtswoning ligt een open weiland.
De rivaliteit tussen de twee dorpen hoef ik verder niet uit te leggen. Na een kopje koffie met de vrouw van de Burgemeester komt mijn moeder met het volgende verhaal thuis:
Verkering tussen een kind uit Son en een kind uit Breugel wordt dor de ouders en vooral de vaders niet toegestaan. Voor de vrouw van de Burgemeester is de ligging van de woning het mooist. De vechtpartijen tussen de ouders van een gedoemd te mislukken relatie vind de Burgemeestersvrouw hilarisch. Natuurlijk is dit ook nog de tijd dat twee geloven op een kussen ook nog de Duivelskus symboliseren. Maar beide dorpen zijn goed Katholiek, dus het geloof speelt hierin geen enkele rol.
In Amsterdam draait het Filmfestival Africa in the Picture. Afgelopen zondag is in de dependance No Limit in Ganzenhoef de film Brooklyn Shakara vertoond. Femi Agbayewa een Nigeriaanse vrouw uit Canada verteld het verhaal van een prachtige Liefde. En alle herinneringen van de verboden liefdes uit Son en Breugel komen weer bij mij boven.
Een prachtige film en een geweldige programmering van No Limit. Vreemd dat bezoekers uit Almere en Purmerend het wel de moeite waard vinden om te komen kijken. En jammer dat de hangers rondom het winkelcentrum niet verder komen dat niets doen …..
Het filmfestival gaat nog even door. En de discussies n.a.v. de films zijn ook zeker de moeite waard!!!

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Onderwijs, Politiek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.