Een uitvaart, wie vaart daar wel bij?

Een uitvaart, wie vaart daar wel bij?Mijn vader heeft lang, lang geleden voor ons allemaal een crematiepolis afgesloten. Uiteindelijk ben ik de premie gaan betalen. In de polis is toen der tijd duidelijk vastgelegd; 1 uur opbaren in een rouwcentrum, crematie in een eenvoudige kist met simpele bloemen, 50 kaarten en een eenvoudige rouwadvertentie in een Landelijk dagblad, geen volgwagen, 50 kopjes koffie met de onafscheidelijke plakjes cake.

In de loop der jaren is de te betalen premie voldaan. Wel is het bedrijf van naam en structuur veranderd. Maar mijn wensen niet!Vreemd genoeg heb ik de afgelopen 10 jaar brieven, telefoontjes en zelfs huisbezoeken gehad m.b.t. deze crematiepolis. Mijn reactie  steeds hetzelfde; ik ben tevreden met de gemaakt afspraken in mijn crematiepolis. Tot mijn  verbazing krijg ik nu steeds te horen dat alles veranderd is. En of ik mijn persoonlijke wensen wil kenbaar maken, zodat er een nieuw financieel plaatje opgesteld kan worden. Natuurlijk aangevuld met uitgebreide verhandelingen over prijsstijgingen …..

Alles is business, dus ook de uitvaartbusiness. Ondanks schaalvergroting en nieuwe werkwijzen met een afbetaalde  crematiepolis verwacht ik gewoon dat er aan mijn wensen wordt voldaan. Een eenvoudig crematie, zonder veel poespas.

http://www.yarden.nl

Advertenties

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s