Enthousiasme voor de Amsterdam Marshals

Enthousiasme.
Op het marktplein stelt Auke mij voor aan Etienne. En direct begint Etienne enthousiast te vertellen. Beeball is zijn sport. Samen met kinderen van 5 tot en met 12 jaar is hij aan het sporten. In een wijkje vormt hij een team van de kinderen die mee willen doen. Prachtig om te horen dat buurjongentjes trots praten over hun team, hun wijk. Etienne noemt dat teamspirit. Politici noemen dat sociale cohesie.

Deze week schreef ik al over minder en gezonder eten. Nu is het verhaal meer en beter bewegen.  Maar Etienne voegt er iets aan toe. Met het sporten worden de kinderen ook trots. En willen ze knokken voor hun wijk.

Al  met al een verhaal dat Etienne enthousiast verteld. En ook een verhaal dat mij enthousiast maakt om er hier over te schrijven.
Door pratend vertelt hij dat hij graag op de oude plek van de basisschool de Polstok wil gaan trainen. Jammer genoeg is het nu nog een veld met teveel gaten en hobbels.

De cricketers van het Anton de Komplein spelen hier nu ook.

Binnenkort wordt er in het Bijlmerpark een grasveld opnieuw geploegd en ingezaaid. Misschien dat daar een extra klusje bij geleverd kan worden? Een aantal groenbedrijven hebben nog wat goed te maken vanwege slecht opgeleverde opdrachten.

http://www.amsterdammarshals.nl

Advertenties

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Onderwijs, Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s