Het heilige getal 7

Het heilige getal 7

Als ik met een meetlat door de wijk loop kom ik verschillende dingen tegen. Stoepranden van 47,3 cm, verkeersdrempels van 7,8 centimeter, trottoirbanden van 7,5 millimeter zijn in de ene wijk te vinden. Even iets verder valt het op dat verkeersdrempels op verzoek van autobezitters iets verlaagd zijn. En de andere kant oplopend zie ik dat de bestrating net even iets hoger ligt dan de stoep. Op elk 50 meter bestrating zijn 7,4 beschadigingen in het bestratingsmateriaal te ontdekken.
Bij inspraakrondes rondom deze bestratingen vallen een tweetal opmerkingen op; de bestrating wordt met hoogwaardig materiaal uitgevoerd en er is gedacht aan een hoge verkeersveligheid.
In Groningen is een autovrij centrum, in Hasselt is gratis busvervoer in het centrum, in Almere is een duidelijke scheiding van verkeerstromen. Volgens mij zijn dit manieren om een veilige verkeersituatie te krijgen.
Ik heb een rotsvast vertrouwen in het getal 7.
Maar misschien willen de lezers mijn meten met een klein korreltje zout nemen en alle maten afronden op hele getallen?
7 Dagen per week rekening houden met andere verkeersdeelnemers helpt.
Advertenties

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s