Kapitaalsvernietiging in Amsterdam-ZuidOost

Kapitaalsvernietiging in Amsterdam-ZuidOost
Vorig jaar heb ik een paar blogs met bezuinigingsvoorstellen geschreven. Andere prioriteiten en onwil hebben gezorgd dat er juist geld wordt verspild. Met een van de beleidsambtenaren sprak ik hier over. Zijn eerste opmerking was: Wij hebben het Dagelijks Bestuur een duidelijk waarschuwing gegeven. Zijn tweede opmerking: Rob, ga klagen! Zijn derde opmerking: na een jaar bezuiniging zijn er al 5 jaar extra middelen nodig om de gevolgen van de bezuiniging op te vangen.
Onveiligheid en gevoel van onveiligheid zijn moeilijk uit elkaar te houden. Veel moeders met kinderen willen niet meer met hun kinderen buiten spelen.  De hagen van de plantsoenen en vooral rondom de kinderspeelplaatsen worden nu nog maar 1 keer per jaar geknipt. Het overzicht op de spelende kinderen is hierdoor weg. Maar de verborgen stiekeme plekjes achter te hoge hagen maakt dat de oudere jeugd op kleine kinderspeelplaatsen met andere dingen bezig zijn. Elke leeftijd heeft zijn eigen kattenkwaad.  Een direct en/of indirect toeziend oog is daarbij altijd van belang.
De ongeknipte hagen maken dat alleen moeilijk tot onmogelijk. En als dan de hagen een keer geknipt worden valt op dat plantsoenen er allemaal verwaarloosd bij liggen.
Het onkruid staat hoog. Zaailingen van bomen en struiken verdringen de geplande beplanting en groeien uit tot die bosschages waar we juist vanaf wilde. Sociaal veilig groen vergt noodzakelijk onderhoud. En slecht onderhouden plantsoenen nodigen vandalen uit tot vervuiling.
Vandaar mijn titel Kapitaalsvernietiging.
Want de gedane investeringen verdwijnen in een oerwoud.
Advertenties

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s