Kunstplanten, Robbert Doelwijt

Kunstplanten, Robbert Doelwijt
Bijna tegen over mij woont Robbert Doelwijt. Soms zie ik hem voor zijn huis zitten. En respectvol groet ik hem dan. Telkens als ik zijn kunst bekijk ben ik weer geraakt. Nu hangt er in de Nachtegaal van Grubbehoeve tot half oktober een expositie met het thema Papavers.
Eerder leerde ik Robbert Doelwijt kennen met wat ik zijn vierdimensionale kunstwerken noem.
Maar nu heeft een periode aan Papavers gewerkt. In de beschrijving van zijn nieuwe expositie wordt er gesproken over erotiserende papavers. Zelf moet ik bij papavers denken aan de eigenwijze middagen dat ik toch een papaverbloem of klaproos voor mijn moeder probeerde te plukken. Daarna leerde ik op de Middelbare School dat de Papaver de leverancier is voor opium. Slaapbol vind ik dan ook een mooie bijnaam voor deze bloem. En de zaadjes uit de slaapbol laat ik mij af en toe lekker smaken op een maanzaadbolletje. Mijn Schotse vriendin leerde mij weer dat Britten een plastic papaverbloempje dragen op Dodenherdenking.
Maar Robbert Doelwijt laat ongekende andere dingen zien met zijn schilderijen. Gebeurtenissen en plekken van de Bijlmermeer krijgen een andere diepere betekenis op schilderijen. En telkens is de papaver in een andere symboliek aanwezig.
In mijn serie Kunstplanten is dit de derde aflevering. De expositie van Robbert Doelwijt is tot 16 oktober te bewonderen in de collectieve ruimte de Nachtegaal in Grubbehoeve. Maandag-, vrijdag-, zaterdag en zondagavond van 18.00 tot 21 uur kunt u vrijblijvend naar binnen lopen. Met het emailadres hennoe@xs4all.nl kunt u ook op andere tijden binnenkomen.De tentoonstelling Bijlmerbloesem in de Nachtegaal laat weer zien wat er allemaal mogelijk is in het Bijlmermuseum.

http://www.bijlmermuseum.nl

Advertenties

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s