Kunstplanten, Teresa Borasino

Kunstplanten, Teresa Borasino
Uit Lima afkomstig vertelt Theresa mij. Een echt stadskind zegt zij. Ja, als je wortels in een stad met 10 miljoen inwoners liggen, dan ben je een echt stadskind. En toch wil zij samen met bewoners een betonnen kolos uit het Bijlmermuseum groen maken ….
3 Kunstenaars elk met een eigen idee maken kunst met planten. En Theresa is zelfs door het cbk-zuidoost uitgenodigd om dit project te realiseren.
Vanuit de metro is tussen Ganzenhoef en Kraaiennest de eerste aanzet van dit kuntsproject te zien. Boven het standbeeld Moeder Aisa is te zien dat er bloembakken hangen aan de balkons van de bovenste verdieping van Kleiburg. Samen met bewoners en belangstellenden is Teresa in haar bloemenkiosk de bloembakken aan het vullen. U kunt haar op een werkdag in de middag tegenover het cbk aan het Anton de Komplein vinden. Zij legt u graag uit waar zij mee bezig is. Maar vooral hoe u mee kunt helpen.
Zaterdag 29 september 2012 kunt u kijken en meehelpen op Kleiburg. Om 13.00 uur wordt er verzameld bij de houten loopbrug van Kleiburg. Het is de ingang aan de kant van Grubbehoeve.
Niet alleen het groen en fleurig maken van de flat is het doel van dit kunstproject. Maar ook in contact komen met andere liefhebbers van mooi groen en fleurige planten. Ik zal er ook weer zijn. De eerste keer mee helpen was indrukwekkend. Plezierige mensen en een prachtig uitzicht zijn een geweldige ervaring. En het bezig zijn met bloemen en planten is natuurlijk altijd leuk of je nu uit de stad komt of uit een dorp.
Voor de klussers in een ander project zijn er nog appartementen in de flat Kleiburg te koop, maar daar schrijf ik later nog een keer over.

Teresa Borasino is te bereiken met info@teresaborasino.com en 06-46071528

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.