Met de muziek mee …… Berlage Lyceum

Met de muziek mee …… Berlage Lyceum

Met heel veel plezier heb ik meegedaan aan een lipdub filmpje. Ons historische schoolgebouw is helemaal gerenoveerd. Daarom hebben op een vrije zaterdag een kleine honderd leerlingen en bijna dertig collega’s veel lol gehad met het maken van het filmpje Good Times. Als tegenstelling kreeg ik ook een internetfilmpje van een een groep kinderen uit een krottendorp in Zuid-Amerika toegezonden. Graag breng ik beide filmpjes onder jullie aandacht.

In het eerste filmpje ben ik te zien met een groene iPad in mijn hand. Mijn bewegingen zijn te vergelijken met een stomdronken zeerob en mijn zang doet niet onder voor het geluid van het luchtalarm. Maar plezier hebben we gemaakt tijdens de opname. De eerste klassers krijgen nu vooral les m.b.v. een iPad, minder zware boekentassen en meer leren door de modernste ict-vaardigheden.

In het tweede filmpje is te zien hoe kinderen in Zuid-Amerika uit een afvalberg hun eigen muziekinstrumenten maken. De muziek die zij maken ontroerd mij. Zijn wij ons wel voldoende bewust van de luxe en rijkdom waarin wij leven? In mijn lessen probeer ik de leerlingen bewust te maken van het afval wat zij produceren.

In beide filmpjes is het plezier van kinderen goed te zien.

En dat doet mij altijd goed!

Met de muziek mee ……

Lipdub Berlage Lyceum

Landfill Harmonic

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Onderwijs en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.