Oefening baart nog een kunst met Peter Smith

Oefening baart nog een kunst
Om mij heen kijkend zie ik vooral veel afval. Alsof iedereen om mij heen alleen maar met afval bezig is.  Overal, op de stoep, op straat, tussen de planten van de plantsoenen, op de parkeerplaatsen en in het Openbaar Vervoer.
Bij het kopen van mijn boodschappen ben ik ook met afval bezig.  Bij het uitpakken en inruimen van mijn boodschappen vult mijn prullenbak zich automatisch. Een keer per week komt de Reinigingsdienst bij mij langs. Alle rommel of afval nemen zij dan voor mij mee. Feitelijk zet ik  maar eens per maand mijn vuilcontainer aan de weg. Zoveel afval maak ik tenslotte niet.
Vreemd dat teveel mensen het verpakkingsmateriaal bij het uitpakken direct als afval overal maar laten vallen. Vreemd bezig zijn met afval en niet weten wat je er mee moet doen.
Bij het Centraal Station van Amsterdam ligt een grote wereldbol in het water. Allemaal plastic flesjes zijn bij elkaar gebruikt om de kunstige globe te maken.
Een mooi symbool van waar wij met elkaar mee bezig zijn. Met alles vuil maken wij onze aarde kapot. En zorgen wij dat er alleen maar vuil en afval overblijft.
Het statement dat Peter Smith maakt met zijn akties m.b.t. zwerfafval spreekt mij erg aan!

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Natuur, Politiek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.