Paulus de Wilt is GroenLinks

Paulus de Wilt  is GroenLinks
GroenLinkser en oud-GroenLinksers bloggen deze dagen vooral over de verkiezingslijst. Voors en tegens vliegen over het internet. Hoewel het verkiezingsprogramma belangrijker is, is het niet onterecht om ook te kijken naar het team dat dit verkiezingsprogramma mag gaan verdedigen en realiseren. Op plek nummer 11 komt voor mij een kandidaat naar voren die ik wat beter heb leren kennen.
Tijdens ALV-s en congressen is Paulus de Wilt woordvoerder geweest van een duidelijke en georganiseerde achterban. Als spreker weet Paulus helder een verhaal naar voren te brengen. In tijden dat in Amsterdam-ZuidOost de afdeling en fractie vooral met onderlinge strijd en ruzie GroenLinks wist af te breken is Paulus verschillende keren als bemiddelaar aan de slag geweest. Fietsend uit de andere kant van Amsterdam heeft weer en wind Paulus nooit tegen gehouden. Het kleinzielige gekrakeel heeft Paulus ook nooit tegen gehouden. Het pronken met het eerste lidnummer van GroenLinks laat een andere kant zien van Paulus. Zijn markante gekleurde pakken zijn vooral van de laatste tijd. Als portefeuillehouder in een stadsdeel hoort het uiterlijk aangepast te zijn aan het benodigde decorum. Al zal iedereen de meer ongedwongen outfits zich nog goed herinneren. In het proces van het schrijven van een nieuw verkiezingsprogramma en het door een ALV slepen heb ik ook goede herinneringen aan de inzet en de deskundigheid van Paulus de Wilt.
Spreken, schrijven, organiseren, besturen en vertegenwoordigen, bemiddelen op een manier waarin Groen en Links naadloos in elkaar passen heb ik Paulus de Wilt leren kennen. Dit zijn voor mij de vaardigheden die ik verwacht van een GroenLinks politicus. Om mijn stem te krijgen hoort daar nog maar een eigenschap bij. Indertijd heb ik Kees Vendrik en Naima Azough leren kennen als Tweede Kamer woordvoerders op het gebied van Onderwijs. Zij hebben toen een landelijke werkgroep Onderwijs opgestart. Vragen en opmerkingen uit het veld werden door hen opgepakt en uitgewerkt. Maar ook hun ideeen werden in de werkgroep getoetst. luisteren en te rade gaan bij de achterban maar ook de experts binnen de Partij horen naar mijn idee bij een goed Tweede Kamerlid. Jullie begrijpen dat ik de komende tijd ga kijken welke ideeen onze kandidaat Tweede Kamerleden hebben.
M.b.v. internet en verkiezingsbijeenkomsten zal er genoeg op ons af komen.
Voor mij blijft voorop staan: ik heb Zin in de Toekomst.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.