Scoobiedoen, Scootmobielclub Amsterdam-ZuidOost

Scoobiedoen, Scootmobielclub Amsterdam-ZuidOost
Fayna heeft mij vorige week gevraagd om met een tochtje van Scoobiedoen mee te fietsen. Om 10.00 uur verzamelen voor het stadsdeelkantoor. Voor dat we wegrijden drinken we eerst nog een kopje koffie. Waarna we vrolijk toeterend en kletsen door de Amsterdamse Poort op pad gaan. IJburg is de bestemming Over de hoge Nesciobrug zullen we gaan. Mijn opmerkingen over hoogtevrees en waterangst worden weggewuifd. En boven op de Nesciobrug worden de eerste foto’s gemaakt. Een van de deelnemers geniet van het uitzicht over het kanaal en de voorbijkomende boten.
Meteen wordt het plan gemaakt voor een volgende trip naar de Havens van Amsterdam, maar ook de boten rondom het Scheepvaartmuseum komen naar voren.
Het strandje van het Diemerpark ligt er verlaten bij. Terecht want het weer wordt minder. Op IJburg aangekomen schuilen we en drinken we een kop koffie met iets lekkers. Nu wordt er ook iets serieuzer gepraat. Afhankelijk zijn van een scootmobiel is geen vrijwillige keuze. Openhartig wordt gesproken over het verwerken van een beperking en het leren accepteren van de gevolgen van een ziekte.
In het najaar mag ik in de Partijraad van GroenLinks praten over Zorg. Mijn kwaaltjes en pijntjes zijn te verwaarlozen. Maar de leden van de scootmobielclub zijn afhankelijk van de Zorg. Het lachen en gezellig genieten van een uitstapje heeft daarom een grotere betekenis. Een uitstapje, gezelschap een iets lekker bij het drinken doet mij goed. Natuurlijk wordt bij Discussies over de Zorg direct over de te grote Geldbedragen gesproken. Maar solidariteit en gewone menselijkheid blijven ook noodzakelijk. Een uitstapje organiseren kan iedereen. Maar voor mensen in de Zorg komt daar vaak iets meer bij kijken.
Mijn bewondering en respect voor Fayna en haar vrienden groeit. Zij organiseert met Brenda regelmatig deze uitstapjes. En iedereen mag mee. Deze keer hebben we met Alie, Brenda, Caroll, Emmanuel, Fayna en Thea gereden.
Op de terugweg komen de problemen. Een stevige Hollandse regenbui stort zich op ons neer. Schuilen is niet mogelijk. Bellen voor vervoer naar Connexion heeft geen zin. Pas na een klokuur wachten kan er een busje komen. Nat en doorweekt worden alle regenliedjes de lucht in gezongen. Metertjes die het vermogen van de accu moeten aangeven blijken ook niet te werken. En een scootmobiel die niet meer vooruit wil laat ons allemaal stoppen. Dus wordt er alsnog een Connexionbus gebeld. Direct daarop blijkt dat er een voorband is lek gereden. Dus ook de servicemonteur van Welzorg moet gebeld worden. Met zonneschijn wegrijden uit Amsterdam-ZuidOost eindigt dus in een flinke plensbui en de nodige tegenslagen. Ook de zwakke plekken van een scootmobiel overkomen ons.
Maar als de hulp troepen arriveren wordt een ding duidelijk!
Met elkaar spreken we af dat we snel weer met elkaar op pad gaan.
Weer of wind de gezelligheid kunnen we samen niet missen.
Mag ik ook weer mee vraag ik aan ze.
En zonder scootmobiel maar met mijn fiets mag ik ook weer mee.

Misschien hebben we dan wel mooier weer?

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Politiek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Scoobiedoen, Scootmobielclub Amsterdam-ZuidOost

  1. sjoerd zegt:

    Het weer zit niet altijd mee als je eropuit trekt… Maar, gezelligheid kent geen grenzen, toch.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.