Teleurstellingen binnen GroenLinks

Teleurstellingen binnen GroenLinks
In mijn eigen partij rommelt het van alle kanten. De verliezingsnederlaag bij de laatste Tweede Kamer verkiezingen heeft daar natuurlijk veel mee te maken. Op allerlei Fora worden veel verklaringen en oplossingen aangeboden. Zelf wankel ik heen en weer tussen twee meningen.
– Problemen, ruzies en onenigheid praat je onderling uit. Natuurlijk begrijp ik dat een goede journalist graag een goed verhaal maakt over de interne zaken van een Politieke Partij. Toch behoor ik tot de groep mensen die problemen, ruzies en onenigheid binnenskamers wil uitpraten. Solidariteit houdt voor mij ook in dat je met elkaar problemen oplost.
– Openheid en eerlijkheid zijn begrippen die onderdeel zijn van Democratie. Elke kandidaatstelling gebeurt openbaar en ook elke verkiezing is openbaar. Natuurlijk komen bij verkiezingen tegenstellingen boven water. Natuurlijk zijn er als gevolg van kandidaatstellingen en verkiezingsuitslagen teleurstellingen. De openheid hierin is een onderdeel van nieuwe politiek en moderne democratie.
De openheid en eerlijkheid over ruzies en onenigheid heeft nu gemaakt dat GroenLinks een nieuw bestuur zoekt en dat Bram Ojik de nieuwe fractievoorzitter in de Tweede Kamer is geworden.  Een onderzoekscommissie vernoemd naar een ook al weer verdwenen voorzitter onderzoekt oorzaken en oplossingen
Gelukkig is er nu een interim bestuur.  Dit interim bestuur zal snel een congres organiseren. De resultaten van de onderzoekscommissie, de verkiezing van een bestuur en een duidelijke toekomstvisie voor GroenLinks zullen de hoofdpunten zijn van dit congres.
Ik heb Zin in de Toekomst, Groen werkt!
De problemen en de verliezingsnederlaag wil ik graag snel veranderen in een positieve politiek. Diversiteit, Duurzaamheid en Solidariteit zijn daarin voor mij 3 peilers.
Advertenties

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s