Verbazend mooie bijenkasten en desastreus bermenbeheer

Verbazend mooie bijenkasten en desastreus bermenbeheer
Op verschillende manieren krijg ik steeds de bijenkasten op het dak van een kantorengebouw iets verderop onder de aandacht. Komende zondag is er een rondleiding en uitleg over het belang van bijen in ons leven. Maar via dezelfde informatiekanalen wordt mij ook verteld dat de bestaande bloembermen in onze omgeving moeten verdwijnen. Te duur en niet nodig. Bloembermen zijn ook voor bijen erg belangrijk. Voor ons is de bestuiving door bijen van bijna alle land- en tuinbouwgewassen belangrijk. De honingproduktie is daarbij een plezierige bijkomstigheid. Van de ene bijenkast naar de andere bijenkast is een prachtig voorstel voor een Floriade ingediend. Duurzaamheid, natuur en voedselproduktie zijn de uitgangspunten van de opzet voor deze Floriade.
Een samenspel tussen bestuurders,politici, ambtenaren en het bedrijfsleven geeft veel mogelijkheden ook voor de natuur. Hoewel de imkers van de door mij genoemde bijenkasten hierin maar een heel kleine rol spelen blijkt maar weer dat het samenspel met zoveel groepen mensen gedoemd is om te mislukken. Natuurlijk ten koste van de bijen en onze voedselproduktie zullen de realisten zeggen.
De simpele belastingbetaler zal zich afvragen waarom die geldverslindende grasmaaiers prachtige aangelegde bloembermen kapot maaien.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Natuur en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.