Vlaams gas met vermaak en vertier, mogelijkheden voor de Parkeergarage Kleiburg

Vlaams gas met vermaak en vertier, mogelijkheden voor de Parkeergarage Kleiburg

Nee, geen moppen over Belgische gasverwarming.

Nijmegen heeft in het oude centrum een klein en smal steegje, Vlaams Gas. Van voor naar achteren, van links naar rechts zijn hier kleine en nog kleinere kroegen en cafe’s te vinden. En als je de juiste deur weet te vinden kom je op de dansvloer van een heuse disco. Studenten en jongeren brengen ’s avonds en de weekenden door in dit kleine smalle steegje. De diversiteit en kleinschaligheid maakt dat door de jaren heen alle horeca uitbaters hier een eerlijke boterham kunnen verdienen. De nieuwste trends worden er gevolgd. En de leukste ontmoetingen vinden daar plaats.
Tja, dan zie ik ongekende mogelijkheden voor de Garage Kleiburg oftewel het voormalig Winkelcentrum Kraaiennest. Het is goed te bereiken met het Openbaar Vervoer en ruime parkeergelegenheid voor handen.  Centraal gelegen in een woonwijk maar tegelijkertijd met weinig isolatiemiddelen geluidsvrij te maken voor de buren. Overzichtelijk te controleren door politie en brandweer bij calamiteiten. Trots geeft het stadsdeel aan dat er steeds meer huisvesting komt voor studenten. De benodigde uitgaansgelegenheden voor deze studenten zie ik al helemaal ontstaan op en in deze plek.
Het liberale denken van de VVD en het vernieuwende van GroenLinks in het dagelijkse bestuur van het stadsdeel en het college van B&W in de gemeente kunnen elkaar hierin mooi aanvullen.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.