Werken aan Werk!

Werken aan Werk!
Op verschillende momenten hebben leerlingen in het Voortgezet Onderwijs moeite met hun opleiding.Werken voor school is dan even minder. Alle hulp is dan meegenomen. Niemand weet als Puber wat de Toekomst gaat brengen. Werken voor werk wordt dan ook moeilijker. De afgelopen week zijn de hulptroepen ingeschakeld. Dirck, Amiena, Christien, Sonja, Yusuf, Els, Fred hebben hun verhalen verteld. Enthousiasme uit de praktijk stimuleert.
Ik herinner mij de trotse verhalen over stages bij oudere mensen. De levenservaring van een oudere stagebieder is belangrijk voor pubers. De afgelopen 20 jaar is het moeilijk geweest om het bedrijfsleven betrokken te krijgen bij de scholing van jongeren. Nu in de crisistijd is het mooi om te merken dat individuen zich weer verbinden met de jeugd. Het persoonlijke contact is belangrijk voor jongeren. Maar het betrekken van mensen uit de praktijk heeft ook veel persoonlijk contact nodig. Het
organiseren van 3 projectweken en 2 stages kost erg veel tijd en energie. Jammer is dat veel bedrijven standaard met NEE antwoorden op een verzoek naar een gastles of stageplek. Dirck, Amiena, Christien, Sonja, Yusuf, Els en Fred hebben in ieder geval wel enthuosiast gereageerd.
Bij mijn vraag of zij volgend jaar weer willlen komen gaven zij een volmondig JA. Natuurlijk lees ik graag wie ook bereid is om een gastles of stageplek te geven aan mijn kanjers.
Advertenties

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Onderwijs. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.