Zin in de Toekomst

Zin in de Toekomst

Vanavond zie ik bij een van mijn buren een verkiezingsposter voor het raam hangen. Vrolijk fluitend fiets ik verder naar huis. Voor de ramen van mijn slaapkamer hangen al weer een tijdje twee GroenLinks vlaggen als gordijnen. En soms wordt aan mij gevraagd of ik woon bij die GroenLinks vlaggen. In Nederland mogen wij uitkomen voor onze politieke voorkeur. En dat is voor mij een belangrijk democratisch voorrecht! Vandaag heb ik mogen kiezen voor onze toekomstige lijsttrekker. Ook dat vind ik een mooie vorm van partijdemocratie.
Het gesteggel en geruzie rondom dit ledenreferendum hoort naar mijn idee bij het ontwikkelen van moderne partijdemocratie. Juist bij het samenstellen van verkiezingslijsten is het dringen, duwen en trekken. Na de verkiezingen is het wel zaak om met een collegiaal team goede politiek te bedrijven. Het dringen, duwen en trekken geeft soms geharrewar en geruzie. Maar uiteindelijk gaat het om dromen, idealen en onze Toekomst.
Ik vind het dan ook mooi dat een van mijn buren bekend maakt dat hij Zin heeft in de Toekomst. GroenLinks is voor mij een partij met dromen, idealen en een Toekomstvisie. Natuurlijk heb ik ook mijn teleurstellingen. Onbereikbare en ontoegankelijke politici en onverklaarbare vreemde keuzes zie ik liever bij andere partijen. Maar ook binnen GroenLinks begrijp ik bijvoorbeeld het Kunduzbesluit niet. Of verbaas ik mij over lokale politici die ons Verkiezingsprogramma niet kennen. Maar vandaag heb gestemd voor onze lijsttrekker! En op het komende congres hoop ik mee te praten over ons Verkiezingsprogramma.
Want ondanks alle teleurstellingen heb ik Zin in de Toekomst! Sociaal en duurzaam voor alle Nederlanders zijn mijn drie uitgangspunten voor de komende verkiezingscampagne. En minstens een van mijn buren is het daarmee eens.
Zin in de Toekomst.
Advertenties

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s