Aktief of non-actief, Platform Gehandicapten en Ouderen

Aktief of non-actief, Platform Gehandicapten en Ouderen
Het Platform Gehandicapten en Ouderen is druk bezig met belangenbehartging. De toegankelijkheid van Openbare gebouwen wordt onderzocht en het gebruik van invalidentoiletten wordt bekeken. Organisaties, ambtenaren en politici krijgen geregeld een melding van problemen m.b.t. de toegankelijkheid. Bij het bouwen en in gebruik nemen van Openbare gebouwen wordt de toegankelijkheid altijd als dwingende eis neergelegd. En toch gaat het vaak mis.
Aktief kan de Overheid deze toegankelijkheid als taak opnemen. Maar altijd blijft het de vraag of een gebouwenbeheerder deze taak ook aktief oppakt.
Bij een bijeenkomst in het CEC, Cultuur en Educatie Centrum aan de Bijlmerdreef zijn vertegenwoordigers van het Platform uitdrukkelijk uitgenodigd. En jawel, het toilet was niet toegankelijk.
Als oplossing heeft de directie de verantwoordelijk beheerder maar op non-actief gesteld. Nu zit de man gewoon doorbetaald thuis. Ik zou zeggen dat de goede man aktief aan het werk zou moeten.
Toegankelijkheid blijft een zaak waar iedereen aktief voor moet zijn!

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Onderwijs, Politiek en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.