Geen poep en pis in de brievenbus, maar homo-emancipatie

Poep en pis in de brievenbus?

Tijdens mijn zaterdagboodschappen wordt ik soms aangesproken door een verre buurman. Samen wonen we in de K-buurt van Amsterdam-ZuidOost. De laatste keer kreeg ik te horen dat de brievenbus gevuld is met poet en pis. Vrienden van een straat verderop vertellen dat ze niet in de metro durven te reizen. En daarom vooral hun auto gebruiken. Afgelopen maandag moest ik aan deze mensen denken. Tijdens een presentatie werd aan iemand gevraagd om lekker los te gaan. De bedoeling was dat deze jongeman samen met de bardames op de bar zouden gaan staan en lekker mee swingen met de muziek. De zweetdruppels parelden op het voorhoofd van de jongeman. En zenuwachtig lachend werd er geprobeerd om achter de andere mensen aan de bar te verdwijnen.

In een leuke en ongedwongen presentatie is daarna een nota aangeboden aan de stadsdeelraadvoorziiter en een portefeuillehouder. In de beleefde praatjes hoor ik dan dat homoseksualiteit voor de aanwezige geen onderwerp is. Zelf kijk ik nog even naar de zenuwachtige jongeman. En verder denk ik aan de transgender uit de K-buurt. Of aan de twee homo’s van een straat verder op. Ook de travestiet die weken lang dood in de nabijgelegen flat heeft gelegen komt weer even in mijn gedachte. Homo’s en lesbiennes krijgen in de toekomst meer aandacht in Amsterdam-ZuidOost. Biseksuelen, transgenders of travestieten zijn tijdens de presentatie niet genoemd. Een aantal van hen heb ik in de Bijlmer leren kennen. Veel zijn er uit nood verhuisd. En van anderen krijg ik te horen dat zij graag willen verhuizen. Natuurlijk lopen er ook een aantal weerbare mannen en vrouwen rond. Misschien dat zij de sfeer in Amsterdam-ZuidOost iets kunnen verbeteren. Terecht is tijdens het aanbieden van de nota gezegd dat onze Nederlandse grondwet vrijheid bied aan iedereen, ongeacht de seksualiteit. Misschien dat ook de jongeman aan de bar zich dan vrijer kan en mag voelen tussen vooral homo’s en lesbiennes. De presentatie is gastvrij ontvangen door café 100% Zuidoost aan het Bijlmerplein. Elke maandagavond is daar Roze maandag een gezellige ontmoetingsplek voor iedereen.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Onderwijs, Politiek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.