Machteloos om Mauro en zijn vrienden

Machteloos om Mauro en zijn vrienden
Gedeeltelijk heeft mijn blogstilte met een knagend gevoel van machteloosheid te maken. In de loop der jaren varieren mijn leerlingen van 7 tot 57 jaar. De achtergrond van mijn leerlingen is natuurlijk divers. Onze wereld wordt steeds kleiner en verre landen blijken steeds meer om de hoek te liggen. Nieuwe leerlingen zijn hier soms vanuit verschillende motieven.
Oorlogsvluchtelingen, vervolgingen, honger of een gok naar mooiere mogelijkheden maken dat er nieuwe mensen in Amsterdam komen. In het verleden mocht ik vooral de volwassenen van deze groepen ontvangen, begeleiden, steunen en naar een baan begeleiden. Nu werk ik met de kinderen.
De laatste tijd wordt veel gesproken over de leugens van deze kinderen. De volwassenen vertelde mij altijd dat zij naar Nederland zijn komen lopen. Praten over de mensensmokkelaars is natuurlijk levensgevaarlijk. En inzicht geven over de vluchtroutes is ook niet verstandig. Nieuwsberichten over kapseizende boten volgeladen met vluchtelingen zijn normaal geworden. Stilstaan bij vluchtroutes willen wij niet meer. Stilstaan met vluchtelingenkampen waar generaties wonen en geboren worden willen wij niet meer.
Ontwikkelingshulp willen wij ook niet meer.
Dit jaar geef ik les aan een aantal Mauro’s, maar heb ik ook een vijftal anonieme Mauro’s zien verdwijnen.
Mijn lezers weten dat ik altijd met een positieve kijk mijn blogs heb geschreven.
Maar nu voel ik mij vooral machteloos ………

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Onderwijs, Politiek en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.