Mantelpakjes en stropdassen beslissen over de schoonmakers

Mantelpakjes en stropdassen beslissen over de schoonmakers
Ik zie het weer voorbij komen, managers lopen weer af en aan. Soms zijn het er wel 10. Druk pratend met elkaar lopen ze dagenlang door het gebouw. In het land lopen juist weer heel veel schoonmakers rond, stakend en protesterend. Bij mij op school krijgen de schoonmakers een klein uur voor 10 leslokalen en kantoren, de gang en een toiletgroep. Dagelijks mogen zij de gemaakte rommel opruimen. Aan het einde van de lesdag vraag ik altijd om de stoelen op de tafels te zetten en de raddraaiers moeten de rommel van de grond in de prullenbak gooien.
Mantelpakjes en stropdassen beslissen binnen de Europese regelgeving welk schoonmaakbedrijf het vuile werk mag opknappen. Schaalvergroting maakt dat er steeds meer mantelpakjes en stropdassen aan het werk worden gezet. Het uurloon van de schoonmakers gaat hierdoor alleen maar omlaag. Over de kwaliteit van het schoonmaakwerk hoeven we het dan helemaal niet meer te hebben.
Mag ik pleiten voor minder mantelpakjes en stropdassen, maar wel vragen voor meer werkkleding en werkers op de werkvloer?
Advertenties

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Onderwijs, Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s