Michael en Weer Samen Naar School – WSNS

Michael en Weer Samen Naar School – WSNS
Tijdens een open dag word ik door Michael en zijn vrouw begroet. Samen komen zij hun zoon aanmelden bij de oude school van Michael. Met Caroll, een van mijn vrienden, praten we regelmatig over de mogelijkheden van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Michael is een van mijn eerste leerlingen in Amsterdam. Gedetacheerd vanuit het Sociaal Werkvoorziening heeft hij altijd een reguliere baan vervuld. Hein zijn werkbegeleider heeft hem altijd ondersteund.
Het Sociaal Werkvoorziening heeft Michael altijd ondersteund met zijn opleiding en zijn werk. De begroeting van Michael en zijn vrouw heb ik als hartverwarmend ervaren. Maar de trots waarmee Michael over zijn werk praat doet mij nu nog steeds erg veel. Het Sociaal Werkvoorziening wordt langzaam afgebroken. In deze crisistijd wordt het reguliere bedrijfsleven aangesproken op de verantwoordelijkheid om werkgelegenheid te creeren.
Caroll geeft aan dat reguliere banen belangrijk zijn om etiketten te voorkomen. Natuurlijk heeft elk mens zijn/haar eigen verhaal. Maar zo heeft elk mens ook een eigen kans nodig. De een heeft daarbij een extra steuntje nodig en de ander heeft daar extra hulp bij nodig.
Mijn collega Thieme laat een plaatje zien met een rijtje dieren. De ondertiteling is dan klim zo snel nogelijk op eigen kracht in een boom. De vogel vliegt dan natuurlijk zo snel mogelijk naar de hoogste top. Maar wat denk je welke moeite paard heeft om in de boom te klimmen. Natuurlijk zijn wij mensen geen dieren!
Maar heeft elke mens niet ook zijn/haar eigen mogelijkheden? En is het niet net zo belangrijk om rekening te houden met deze (on-)mogelijkheden! Michael komt trots zijn zoon aanmelden. Maar tegelijkertijd is hij zich bewust van de steun en begeleiding die hij van zijn werkbegeleider heeft gekregen.
Op school en op de arbeidsmarkt gun ik iedereen de benodigde steun en begeleiding.
Voor nu en later …..

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Onderwijs, Politiek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.