Nieuwsgierig en verwachtingsvol bij Occupy Amsterdam

Nieuwsgierig en verwachtingsvol bij Occupy Amsterdam
Als ik maar even de kans heb zit ik in mijn vrije tijd op het Beursplein. Mijn aandelen en beleggingen zijn al lang verdwenen. En over mijn pensioenfonds krijg ik alleen maar slechte berichten. Mijn tijdelijke aanstelling maakt mij ook niet gelukkiger. Op het beursplein kijk ik rond en ben ik vooral de sfeer aan het proeven. Tijdens de dagelijkse avondvergaderingen geniet ik van de democratie, gelijkwaardigheid en openheid. Die ene keer dat ik een nacht met de werkgroep peacekeeping heb meegelopen heb ik het kamp als een goed georganiseerde groep leren kennen. Elke avond 99% muziek is telkens weer verrassend leuk en gezellig. De open bibliotheek, het vrije kledingrek, de grote keuken, EHBO-post zijn allemaal onderdeel van een kleine enthousiaste gemeenschap.
Het winkelend publiek van de Bijenkorf zie ik voor of na het winkelen even over het beursplein lopen. Al dan niet met hun boodschappentas van wereldbekende merken. Opvallend vind ik dat in hun ogen een verwachtingsvolle nieuwsgierige blik te zien is. Oudere en jongere komen als buitenstaanders met voorstellen en ondersteunende ideeën naar de dagelijkse vergadering. Op het nieuws en in de kranten hoor ik van terugkerende problemen bij politici, regeringen en financiële instellingen. Ook ik kijk verwachtingsvol naar Occupy. Het duidelijke signaal dat het anders moet en kan onderschrijf ik! Zonder dat ik een concreet voorstel verwacht van Occupy heb ik de verwachting dat het anders kan. Vredelievend, open toegankelijk, democratisch.
Ik nodig iedereen uit om ook eens de plaatselijke Occupy te bezoeken.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Politiek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.