Passend Onderwijs en passend werk

Passend Onderwijs en passend werk
Met heel veel plezier heb ik les gegeven aan een aantal groepen in het Speciaal Onderwijs. Het werk is niet makkelijk, maar geeft erg veel voldoening. Weer samen naar school en de term passend onderwijs heeft Speciaal Onderwijs doen verdwijnen. Expertise is verloren gegaan, maar de leerlingen zijn gebleven.
Met even zo veel plezier heb ik gewerkt bij een Sociaal Werkvoorziening. Door bezuinigingen en andere ideeën over werken en het bedrijfsleven verdwijnt het Sociaal Werkvoorziening bijna helemaal. De werknemers van het Sociaal Werkvoorziening zullen ook niet verdwijnen. Passend Onderwijs en passend werk zijn duidelijke begrippen. Net zo duidelijk als de leerlingen uit het Speciaal Onderwijs en de werknemers van het Sociaal Werkvoorziening. Vreemd genoeg komen er ook steeds meer nieuwsberichten over excessen naar voren.
Ene Wesley blijkt allerlei extra begeleiding nodig te hebben om niet te vervallen in vreemd gedrag. Een voetbalwedstrijd wordt door die ene Wesley verstoord. Plegers van gewelddadige overvallen blijken veelal leer- en gedragsproblemen te hebben.
En dan moet ik weer terug denken aan geweldige leerlingen uit het Speciaal Onderwijs en gigantische werknemers in het Sociaal Werkvoorzing. Trots en positief functionerend met juist die extra begeleiding die zij nodig hebben.
Ja, passend onderwijs en passend werk hebben wij de afgelopen jaren in Nederland opgebouwd.
Ik vind het niet gepast om dit af te breken!
Advertenties

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Onderwijs, Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.