Politieke vrienden bij de VVD? Emile Jaensch

Politieke vrienden bij de VVD?
Als ik thuis kom van een politieke bijeenkomst ben ik nog lang onder de indruk. Een prachtig verhaal over Green Deal maakt mij vrolijk. Zonne-energie gecombineerd met duurzaam bouwen komt er wellicht in mijn buurt. Experimenten met vormen van urban agriculture komen er misschien om de hoek. Nieuwe ruimtes voor biologische bedrijven komen er aan. Bij het schrijven van ons lokale verkiezingsprogramma is dat wat ik voor ogen had.
Zicht op nieuwe lokale politici was er op tijdens het schrijven nog niet.
Nu weet ik dat mijn politieke vrienden in ieder geval dat hoofdstuk voor nieuwe werkgelegenheid goed hebben gelezen.
Tijdens de nieuwsjaarspeech van de portefeuillehouder Emile Jaensch klinkt duidelijk het Groenlinks geluid door in de lokale politiek. Nieuw werk creeeren met groene experimenten. Rekening houden met de energiecrisis door te investeren in nieuwe duurzame energiebronnen. Het bidboek van de Floriade in Amsterdam-ZuidOost geeft nieuwe impulsen, die juist nu zo nodig zijn.
Een hechte en goede samenwerking tussen GroenLinks en de VVD is in Amsterdam-ZuidOost mogelijk door het goede leeswerk van Emile Jaensch.
Als dan door erkende VVD-politici ook nog eens benadrukt wordt dat er vooral rekening gehouden moet worden met de sociale minima dan blijkt dat op lokaal nivo ogenschijnlijke tegenstellingen tot mooie initiatieven kunnen uitgroeien.
Politieke vrienden kun je in onverwachte hoeken vinden.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Politiek en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.