Samen vooruit! Met Recogin en Charles Vanderpuye

Samen vooruit!

In het welkomswoord van Charles Vanderpuye tijdens de werkconferentie Samen vooruit! zijn een aantal maatschappelijke veranderingen naar voren gehaaald. Tijdens een filmpje is in een aantal korte interviews gekeken naar de gevolgen van de bezuiniigingen. Werkloosheid, kortingen en tegenslagen worden in gezinnen verschillend gedragen. Optimisme, vertrouwen maar ook depressiviteit en teleurstelling komen naar voren. De tegenstelling van miljardensteun aan de financiele instellingen en de ontslagen en kortingen voor de bewoners van Amsterdam-ZuidOost zijn voor weinigen te begrijpen. Het accepteren van de ongelijkheid blijft ook moeilijk. De link tussen eigen verantwoordelijkheid en eigen schuld wordt op individueel nivo begrepen en ondersteund. Waarom volwassen financiele instellingen juist niet in staat zijn om de verantwoordelijkheid voor hun schulden te dragen is dan moeilijk te begrijpen.
De oude uitdrukking ” eigen schuld, dikke bult” is wellicht niet meer van deze tijd? De nieuwe combinatie van eigen verantwoordelijkheid, eigen schuld is misschien eigentijdser. Dat ontslaat zowel de grote financiele instellingen en de individuele burgers niet van het oplossen van hun problemen. Charles Vanderpuye vat dit samen met de combinatie Eigen verantwoordelijkheid en Eigen kracht. In de werkconferentie zijn veel betrokken instellingen een organisaties van en voor Amsterdam-ZuidOost aan de slag gegaan.
Op http://zuidoostvooruit.wordpress.com is meer te lezen over deze werkconferentie.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Onderwijs, Politiek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.