Scrooge

Scrooge
In de decembermaand wordt elk jaar weer de film Scrooge vertoond. Een bekend verhaal dat bij iedereen weer allerlei herinneringen oproept. Een vrek die wel of niet zijn leven betert.  De decembermaand zit vol met nostalgische familiebijeenkomsten. Het roept bij iedereen warme en plezierige herinneringen op? De decembermaand roept bij mij vooral herinneringen op van een goedheiligman. Aardig vind ik dat in alle Angelsaksische landen dezelfde goedheiligman vereerd wordt. Kadootjes krijgen en geven is in heel veel families een vast terugkerend gebeuren in de decembermaand.
Alleen in Nederland vieren wij dit net even iets anders. Slecht geschminckte knechten springen en dansen rondom onze goedheiligman. Met verschillende verhaaltjes wordt goed gepraat wat niet goedgepraat kan worden.
Op verschillende plaatsen zie ik al stickers opgeplakt: Zwarte Piet is racisme.
Misschien wilt u eens kijken op de volgende link?

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Onderwijs, Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.