Sinterklaas, een nieuwe versie

Sinterklaas
Elk jaar is er weer het familiefeest. Surprises, rijmpjes en verrassingen geven vrolijkheid. Maar elk jaar verbaas ik mij weer. Slecht geschminkte mensen en steeds weer een andere verklaring. Nederland heeft als laatste land de slavernij opgegeven. Nederland heeft nog steeds veel problemen met haar koloniën. Varianten op het Sinterklaasfeest worden over de hele wereld gevierd. Maar nergens worden slecht geschminkte pieten gebruikt! Soms stellen anti-racisten voor om een zwarte Sinterklaas te gebruiken. Soms worden regenboog- pieten voorgesteld.
Jarenlang gebruik ik mijn t-shirts om een boodschap te vertellen. Nu hebben Quincy Gario en Jeffrey Afriyi het afgelopen jaar op allerlei plaatsen hun boodschap op een t-shirt gezet. Op internet is te zien hoe zij aan duizenden hun boodschap hebben verteld. Twee jongemannen en twee meisjes zijn gearresteerd. Het dragen van een t-shirt wordt hen ten laste gelegd!
Op www.nu.nl te lezen
De website  http://zwartepietisracisme.tumblr.com  geeft meer informatie.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Onderwijs, Politiek en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.