Troebel en brak, zo helder als glas!

Troebel en brak, zo helder als glas!
Er was een tijd van bier drinken voor de armen. Terwijl de rijken alleen maar wijn dronken. Het water was toen ondrinkbaar troebel en brak.
Als een bierdrinker wijn kon betalen dan was dat een vooruitgang voor hem. Maar wee de wijndrinker die zijn geld verloor, bier werd dan zijn drank.
Misschien is onze toekomst zo beroerd dat wij allen alleen troebel en brak water kunnen drinken. Wijn na bier geeft plezier, bier na wijn geeft venijn.
Maar zo troebel en ongewis als onze toekomst is, dat is zo helder als glas!
Op het beursplein van Amsterdam zijn de mensen van Occupy nat en verregend of van de kou verkleumd. Ik heb bewondering voor de deelnemers en sympathisanten van deze nieuwe beweging. Respectvol en duidelijk wordt aan de financiële wereld bekend gemaakt dat er iets moet veranderen. Of wij nu bier of wijn drinken is niet langer van belang. Wel is belangrijk dat het zo niet langer kan. In de middagen en avonden heb ik verschillende discussies op het beursplein gehoord. Wat mij vooral aanspreekt dat er een duidelijk signaal wordt gegeven. De politieke oplossingen voor het redden van de banken zijn onbegrijpelijk.
Dat is voor mij zo helder als glas.

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Politiek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Troebel en brak, zo helder als glas!

 1. Hé Rob had niet begrepen dat je een WordPresser was geworden. Was net bezig op FB…ik vond net vier kittens in de schuur……wat een emotie…..moet even bijjkomen….

  Houdoe, Annet

  Like

 2. meninggever zegt:

  Wijndrinkers blijven in onze tijden gewoon aan die drank hoor. Omdat de middenklasse nu ook wijn drinkt en je onder bier que klasse nu water kunt nuttigen. Mentaliteit zit niet in bepaalde klassen, het zit hem in controle en afdoende strafmaatregelen. Zij die willens en wetens de boel oplichten worden in sommige landen tegen de muur gezet. Hoeft nu ook weer niet, maar met alleen een berisping om miljoenenbonussen zijn we hier wel erg soft….

  Like

 3. annevellinga zegt:

  volgens mij is het omgekeerd: wijn na bier geeft plezier en bier na wijn geeft venijn.
  maakt niet uit, goed stuk

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.