Neema neemt u mee, Cynthia de Beer neemt u mee

Neema neemt u mee op weg naar de wel bekende Serengeti en de Kilimanjaro. Op mijn vorige school leerde ik Cynthia de Beer kennen. Trots vertelt zij over haar tweede liefde. Van af haar buitenland stage heeft Cynthia de Beer een liefde voor Tanzania, het land, de cultuur, de natuur, de dieren en de mensen. In Tanzania wordt Cynthia aangesproken met Neema. In het Swahili betekent dit “gezegende”. In Tanzania voelt zij zich thuis en dat mag ook met zo’n mooie naam. Logisch dat haar reisburo dan ook Neema Tours heet.

Tanzania heeft veel te bieden; de regenwouden van de Eastern Arc bergen en het Selous Game Reserve. Met meer dan 120 verschillende stammen valt er op cultureel gebied ook veel te beleven.

Cynthia de Beer van Neema Tours heeft een andere kijk op toerisme. Zij zegt het is pas zinvol als de lokale bevolking er ook van profiteert. Samen met lokale gidsen, reizen met lokale bussen, eten in lokale restaurants en overnachten in lokale ‘guesti’s’ maken het reizen avontuurlijker.

Niet noodzakelijk maar wel veel leuker is het om vooraf Swahili te leren. Ook tijdens de reis is het mogelijk om de basis van het Swahili te leren. Cynthia geeft in Nederland cursussen Swahili en in Tanzania leert Neema u ook de basis van het Swahili. Een Neema reis kan bestaan uit bezoek aan een traditional healer, een Masai markt of met een ranger op zoek naar medicinale planten. Zelf thee plukken op een theeplantage behoort ook tot de mogelijkheden.

Imposant is het natuurlijk ook om de 5 grootste dieren van Afrika te bewonderen, “the big five” (de grote vijf). Deze groep van 5 dieren bestaat uit de: olifant, de neushoorn, de leeuw, de luipaard en de buffel. En met een rondreis van Neema Tours door Tanzania zijn deze prachtige dieren te zoeken.

Of wilt u genieten van het Mazumbai regenwoud. Dit tropisch regenwoud is nog een van de weinige primaire regenwouden van Tanzania. Mazumbai staat bekend om zijn populatie vogels, zoals de Usambara Double Collard Sunbird; die alleen in dit woud voor komt.

In Oltinga heeft Neema Tours de middelbare school geadopteerd. Met diverse georganiseerde sponsoractiviteiten vanuit Nederland wordt er meegewerkt aan het opbouwen en uitbreiden van deze school. Misschien wilt u ook een bijdrage doen? Of wilt u gewoon kennismaken met een prachtig mooi Oost-Afrikaans land?

 

http://www.neematours.nl/

14 September 2014  kunt u Cynthia de Beer van Neema Tours ontmoeten op de Afrikadag in Almere.

http://www.afrikadag-almere.nl/

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Natuur, Onderwijs, Tanzania en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

21 reacties op Neema neemt u mee, Cynthia de Beer neemt u mee

 1. sjoerd zegt:

  Ach, een beetje reclame moet kunnen. Ik ben een beetje tegen deze reizen en zou het beter vinden om niet massaal daar de natuur en gewoonten te gaan bekijken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Rob Alberts zegt:

  Het kleinschalige en lokale karakter van Neema Tours maken dat ik wel een ondersteuning schrijf.
  Het is een samen en met organisatie van een Nederlandse vrouw en veel echte lokale ondersteuning.
  Vriendelijke groet,

  Like

 3. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  dus je houd de centen nog even vast lees ik , kijk wel ff bij de automaat voor de kaart er gaat
  Deze reizen zijn voor de lokale bevolking een goede bron van inkomsten , en krijgen de kinderen ook een beter onderwijs
  vriendelijk groet terug 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. terrebel zegt:

  Geweldig initiatief! Nu alleen nog even werk zien te vinden en dan te sparen voor ik mee kan doen. Maar ik krijg nu al zin om te gaan. Mooie recensie.

  Geliked door 1 persoon

 5. Rebbeltje zegt:

  Ha je ga je reclame maken…maar is me net iets te ver en te primitief…
  Zoek wel weer een appartementje waar ik mezelf kan zijn…groetjes en fijne week

  Ps Voor de liefhebbers een mooi doel…om voor te sparen haha

  Like

 6. Paul zegt:

  Om een of andere reden spreekt Afrika als vakantiebestemming me minder aan. Het klinkt als een prachtig initiatief in elk geval.

  Like

 7. Frank-103 zegt:

  Nu met die ebola uitbraak spreekt een reisje Afrika me nog minder aan dan dat het normaal al doet, en dat is heus niet alleen omdat er nauwelijks spoorwegen in Afrika zijn, en Neema tours ons naar streken neemt waar de mcdonalds nog niet te vinden is. Oké, ik geef het toe, dat zijn al twee belangrijke redenen waarom ik niet naar Afrika wil. hachelijk?

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   De ebola uitbraak is in West Afrika.
   De spoorlijnen in Oost Afrika zijn wereldberoemd.

   Over een uniek recept voor Ugali, de Keniaanse versie van polenta blog ik binnenkort een keer als alternatief voor een burger van de grote M.
   Vriendelijke groet,

   Like

 8. willy zegt:

  iets voor de liefhebbers…

  groeten

  Like

 9. Suskeblogt zegt:

  Het is me daar iets te warm naar mijn smaak vrees ik, maar ik sta open voor zulke initiatieven. Swahili leren zal iets te moeilijk zijn voor me. Zo’n taalknobbel ben ik nu ook weer niet.

  Like

 10. hanscke zegt:

  Zo’n reisbureau spreekt mij wel aan. Niet van die grote resorts waar maar een paar heren (of dames) rijk van worden, maar dit is iets waar iedereen wat wijzer van wordt. Ik weet alleen niet of ik het wel zou aandurven om zo’n reis te maken.

  Geliked door 1 persoon

 11. logbankje zegt:

  Een kennis uit het verleden heeft Swahili gestudeerd, maar het is geen makkelijke taal.
  Dat vind ik ook, als je een land bezoekt is het mooi om dat samen met de lokale bevolking te doen, daar steek je het meeste van op.
  Lijkt me prachtig om daar te zijn. Hans

  Geliked door 1 persoon

 12. fluwijn zegt:

  Een lovenswaardig initiatief heeft Neema op touw gezet. Kennis maken met een mooi Oost-Afrikaans land, ja dat zou ik wel willen. Maar Swahili leren… dat is een ander paar mouwen.

  Geliked door 1 persoon

 13. fietszwerver zegt:

  raar maar waar , kwam zojuist reacties van je tegen van het blog va 14 juli
  had van die spreuken niet gehoord , maar wat je zegt een geintje moet kunnen
  slaap wel

  Like

 14. dat is een mooie manier van reizen, waar iedereen wat aan heeft. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 15. fietszwerver zegt:

  ja Rob
  denk voor een fiets hele sterk ruikende worsten aan hangen 🙂
  nee ik houd het maar bij mijn eigen opvoeding , wat niet van jou is blijf je van af
  geniet de dag

  Like

 16. meninggever zegt:

  Afrika, het lijkt zo mooi, maar ik heb er helemaal niks mee. Zie een opstapeling van hitte, enge dieren, ziekten, armoede en narigheid voor me. Als grote stadsmens zijn ontberingen op het Nederlandse platteland al niks voor me, laat staan dat ik vrijwillig naar een land als dit zou afreizen. Neemt niet weg dat ik bewondering heb voor hen die dat wel doen en er zoals blijkt nog een aardige boterham aan overhouden. Zeer gegund, als ik maar niet hoef….:)

  Like

 17. Het klinkt allemaal mooi en aanlokkelijk, maar ik ben net blij met de wat lagere temperaturen hier. En gelukkig valt er ook hier nog altijd veel moois te zien en te ontdekken.

  Like

 18. Op de terugweg uit Nairobi zat ik naast een mooie man uit Dar es Salaam. Hij sprak Tanzánia zo prachtig uit, dat ik het sindsdien ook zo probeer. (ipv Tanzanía) Zanzibar staat hoog op m’n lijstje, maar of het er nog van komt…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.