Fietsen, wensen en dromen

Zonder rijbewijs is mijn fiets het meest voor de hand liggende vervoersmiddel. Toch geeft mijn weegschaal al jaren een overgewicht aan. Bij de aankoop van mijn fiets heb ik dan ook het advies gekregen om een stevig frame en bredere velgen te kiezen. Na mijn opmerking dat ik alle boodschappen met de fiets doe zijn daar ook een paar stevige fietstassen bij gekomen. Bij elke servicebeurt krijg ik de opmerking dat ik veel fiets. Zelf heb ik daar andere ideeën over. Maar als er naar de slijtage van het profiel op mijn banden gewezen wordt twijfel ik toch weer.

De carport naast mijn huis wordt alleen door bezoekers gebruikt. In mijn schuurtje staan twee fietsen. Op mijn fiets verbaas ik mij erover dat in heel Nederland overal betaald of onbetaald parkeren is voor auto’s. Maar een plek waar ik mijn fiets veilig kan neer zetten ontbreekt meestal.

In een boek over bakfietsen en rolluiken wordt de politieke voorkeur van bakfietsrijders beschreven. Misschien dat dit onderzoek nog een vervolg krijgt voor de gebruikers van fietskratjes voorop de fiets? Mijn fiets gebruik ik voor van alles. Natuurlijk zegt dit ook iets over mijn politieke voorkeur. Maar in het voorbij fietsen is dat voor niemand zichtbaar.

Voor langere afstanden gebruik ik het OV. Langer terug liep ik ook Lange Afstand Wandelingen met LAW-routes. Dit wandelen wil ik nu vervangen door het fietsen van LF-routes. Romario Jansen van Marc Bike Shop heeft daarom bij mijn voorwiel twee lowriders met fietstassen gemonteerd. Bepakt en bezakt met mijn kampeerspullen kan ik nu met mijn fiets op weg. De bedoeling is om Nederland fietsend te gaan verkennen.

Romario glundert als zijn klus klaar is. Trots laat hij ook zijn eigen website zien. Fietsen is zijn lust en zijn leven. Na vele bestralingen tegen die vreselijke ziekte is Romario nu volledig hersteld. Zijn opleiding tot fietsenmaker heeft hij succesvol afgerond. Als vervolg op zijn stage werkt hij nu bij Marc Bike Shop naast het Station Bijlmer Arena. Romario heeft een doel. Hij wil dit jaar graag meedoen met de Amstel Curaçao Race.

Misschien dat jullie de volgende websites eens willen bekijken?

Wellicht wilt u dan ook een bijdrage geven om Romario zijn droom te verwezenlijken?

http://www.romariorace.nl/

http://www.makeawishnederland.org/

http://www.amstelcuracaorace.com/?lang=nl

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Fietsen, Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

37 reacties op Fietsen, wensen en dromen

 1. Rebbeltje zegt:

  Dus jij gaat de overtollige kilotjes te lijf met heel ver fietsen haha
  Heel nederland nog wel…heb je nog vakantie dan ???
  Of in etappes…
  Heel vreemd dat alleen jij niet kan reageren want staat wel openbaar…en ik heb er geen problemen mee en karel ook niet…kwam je onder oudere blogjes wel tegen…dus je kon er eerst wel komen…instellingen misschien even nakijken bij jezelf.
  Slaap lekker en ja ik heb altijd GELUK whahaha…groetjes

  Geliked door 2 people

 2. constantinoc zegt:

  Indrukwekkend verhaal, Rob. Reden om Romario een hart onder de riem te steken. Ik wens hem veel succes op de fiets – en jou zelf natuurlijk ook!

  Geliked door 1 persoon

 3. cat zegt:

  In my youth I lived in Gildehaus, Germany, near the Dutch border … spent much time on my Dutch bicycle as well on roller skates to get to school in Bentheim …

  Geliked door 2 people

 4. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  doet mijn fietszwervers hart goed dit te lezen , ook al fiets ik niet zoveel en ver meer , ik wandel dan wel weet wat meer , ook omdat ik zo’n weegschaal heb als die van jou 🙂
  ik wens je veel fiets plezier
  http://www.fietsersbond.nl/

  Geliked door 1 persoon

 5. Hillechien Prins zegt:

  Dat is wat ik het meeste mis aan Nederland … fietsen. kan hier natuurlijk ook wel maar is dan wel eeerrrgg sportief

  Geliked door 1 persoon

 6. HansDeZwans zegt:

  Mijn fiets staat al jaren in de kelder, hoogstwaarschijnlijk met lege banden.

  Like

 7. stiefbeen zegt:

  dat is toch geweldig als je z,on mooie droom waar zou kunnen maken.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ximaar zegt:

  Zelf fiets ik ruim 3 decennia zwerf. Eerst weggaan en onderweg bedenken waarheen. Ik doe het wel via kleine eenvoudige hotelletjes of B&B’s, omdat ik weing bagage mee wil nemen en het liefst in het centrum van kleine stadjes overnacht. Het helpt bij mij ook om af te vallen, maar dan moet ik wel minimaal 80km/dag fietsen anders lukt dat niet. Met een e-fiets dus 200km/dag en daar gaat me teveel tijd in zitten. Veel succes!

  Nederland is erg bezienswaardig, maar ook Duitsland waar langs elke rivier een prachtige fietsroute ligt. Sieg, Lahn, Werra, Kocher, Jagst, Enz, Altmuhl etc kan ik allemaal aanraden, maar de Rijn zeker niet. Langs de Moezel, Main en Weser is het vaak filefietsen, daar hou ik ook niet zo van.

  Geliked door 1 persoon

 9. Frank-103 zegt:

  Mooi verhaal Rob, en het verhaal van Romario vind ik ook indrukwekkend. Per fiets of met het openbaar vervoer moeten reizen, erg is dat niet. Maar als ik dat met het hele gezin zou moeten doen dan kom ik nergens meer, openbaar vervoer kost ook een boel geld en de reistijden zijn fors langer dan per automobiel. En comfortabel is openbaar vervoer doorgaans ook niet. Ik ga vanmiddag mijn auto nog maar eens vertroetelen met een wasbeurt!

  Geliked door 1 persoon

 10. Rob Alberts zegt:

  Een blog over de kosten van het OV is in de maak.
  Neem jij ook de binnenkant van je auto mee bij een wasbeurt?
  Vriendelijke groet,

  Like

 11. fluwijn zegt:

  Rob, ik wens je alvast heel veel plezier bij het verkennen van Nederland vanop jouw fiets. Dat wordt voorwaar een boeiende onderneming.
  En dat Romario zijn wens in vervulling mag zien gaan.
  Groeten !

  Geliked door 1 persoon

 12. kliefje zegt:

  Ik ben ook rijbewijsloos en doe alles op de fiets. Zalig. Alhoewel. De laatste week vind ik het even minder 😦

  Btw: hier in de Randstad overal gratis en bewaakte indoor fietsstallingen. Super geregeld dus.

  Geliked door 1 persoon

 13. sjoerd zegt:

  Fietsen heb ik vroeger heel veel gedaan. Alleen al naar het werk iedere dag 25 km. Een virus infectie infectie heeft mijn lichaam in 14 dagen zover gesloopt dat ik daar nooit meer overheen ben gekomen. Over hoe het vergaan is met de mensen die conditioneel niet zo goed waren wil ik niet eens beginnen. Het is een geweldig vervoermiddel, maar met de heuvels hier hou ik het nu bij de auto. Maar ik wens je succes en hoop dat Romario zijn doel bereiken zal.

  Geliked door 1 persoon

 14. Blewbird zegt:

  Wandelen schijnt de betere vetverbrander te zijn. Ik kan niet uit ervaring spreken, want ik heb er niet veel van 🙂

  Geliked door 1 persoon

 15. Rebbeltje zegt:

  Zo Rob de vraag gedropt en antwoord gekregen…je zit niet in de spam…nu nog kijken bij de reacties. Verder kan ik niks bedenken dan op volgen klikken…op de site van Cees.
  Want je hebt dat verder nergens op wp?

  Like

 16. Rob Alberts zegt:

  Ik volg Cees met zijn blog en krijg alle reacties.
  Vriendelijke groet,

  Like

 17. zeezicht zegt:

  Leuk, dat fietsen! Vroeger heb ik ook vaak op mijn tweewieler gezeten, op zondag vijftig km.
  maar fietsen kan overal mooi zijn, je ziet plaatsen en dingen die je anders ontgaan. Helaas gaat het niet meer door mijn gezondheidsproblemen… Nog veel plezier!

  Geliked door 1 persoon

 18. Rob Alberts zegt:

  Sterkte met je gezondheid.
  Bemoedigende groet,

  Like

 19. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  en al een ritje gepland voor vandaag
  ik liep samen met een collega gister een deel van een NS wandeling en zwenkten toen af naar hier en het was heerlijk weer , als ook vandaag nog , dus ik ben vanmiddag weer op de hei
  ja langzaam maar zeker komt de herfst dichterbij en zijn er dus wat andere kleren nodig , al vind ik het nog mee vallen hoor
  geniet de dag

  Like

 20. Suskeblogt zegt:

  Ik doe ook alles zoveel mogelijk per fiets, maar ook ik ben niet van de magere soort. Of het fietsen mijn politieke voorkeur bepaalt of omgekeerd weet ik nog zo niet, maar het maakt je wel meer bewust over dingen zoals milieu en verkeersproblemen.

  Geliked door 1 persoon

 21. Henk van Blijderveen zegt:

  Hier in Apeldoorn is het goed geregeld Rob. In het centrum zijn drie groet gratis, bewaakte fietsenstallingen. Ideaal! Zelf fiets ik net zo veel als ik auto rijdt. Ca. 6000 km per jaar. Als ik iets op de fiets kan doen, weer of geen weer, doe ik het op de fiets. Mijn auto gebruik ik dus heel weinig en heb ik sinds een maand gedeeld via MyWheels en SnappCar. Zo maak ik er anderen blij mee, werk ik mee aan minder blik op de weg en worden de kosten iets gedrukt.

  Gr. Henk

  Geliked door 1 persoon

 22. Henk van Blijderveen zegt:

  Hoe is het verder Rob? Heb je al zicht op nieuw werk? Of ga je beroepsblogger worden? 🙂

  Like

 23. Helma zegt:

  Fietsen is ook een heerlijke bezigheid en als ik lees dat jij dit doet om overtollige kilootjes te lijf te gaan dan kan het neit anders dan dat je ook een enorme consitie opbouwt. Nederland verkennen op de fiets en ik hoor greaag als je in de buurt van Enkhuizen komt 🙂
  Voor wat betreft je fiets ergens veilig neer zetten ben ik het helemala met je eens.

  Groetjes, Helma

  Geliked door 1 persoon

 24. willy zegt:

  succes gewenst voor Romario ..
  en veel plezier met de “ronde van Nederland”

  groeten

  Geliked door 1 persoon

 25. Paul zegt:

  Ik vind fietsen en wandelen heerlijk. Helaas heb ik momenteel een baan waarvoor ik veel moet rijden. Dus ik zit meer in de auto dan me lief is.

  Geliked door 1 persoon

 26. JC zegt:

  hmmm…..dus er zou een politieke voorkeur te zien zijn aan mijn gebruik van een fietskratje…..ik ben benieuwd! Hé Rob, als je gaat fietsen, niet te vaak stoppen bij terrassen hoor, wel doorfietsen! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 27. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  en als leraar alle vragen goed ook , vermoed ik
  vrolijke groet terug
  geniet de dag

  Like

 28. Jan Jaap zegt:

  Met al die regen de laatste tijd pak ik toch liever de auto….En met 2 honden die altijd mee willen als ik m’n jas pak, ligt een wandeling meer voor de hand.
  Maar eerlijk is eerlijk: fietsen is gezond en je ziet nog eens wat onderweg.

  Geliked door 1 persoon

 29. Crooked Tracks zegt:

  Thank you for visiting my blog. I am sorry I cannot read your language 😦

  Geliked door 1 persoon

 30. meninggever zegt:

  De fiets is voor de zomerse ritjes. En ook ik constateerde een paar weken terug dat ik in een paar jaar tijd toch best wel veel heb gereden op die Citybike. De achterband is dringend aan vervanging toe. Geeft wel aan dat ik er meer op doe dan ik zelf bedacht. Maar als we ook fietsen dan ver en (te) lang. Kom meestal half verdoofd terug. Pijnlijke billen en zo. Maar wel leuk om even rond deze mooie stad te kijken naar de natuur, gebouwen, of gewoon het stadse leven in en rond Amsterdam. Een keertje fietsten we naar Almere op en neer. Was een stukje te ver, maar wat leuk. Kan nu niet meer met goed fatsoen gezien de vele verbouwingen die plaatsvinden voor het autoverkeer. Achterstallig inzicht van een overheid die grote steden bouwt en de infrastructuur sterk verwaarloost. Komend weekend weer Uitmarkt. Op de fiets daarheen. Natuurlijk, geen parkeerellende en de gekochte boeken mee in de fietstassen. Wordt weer zwaar trappen op de weg terug…

  Like

 31. kakel zegt:

  Fietsen, hou op! Tot vier jaar geleden was het mijn lust en mijn leven. Ik fietste met de wielerclub zeker 10.000 km voor het plezier. Ik heb Luik-Bastenaken-Luik gefietst, de Amstel-Goldrace, Rondje IJsselmeer, de Elfstedentocht… Regen en wind, daar had ik nooit last van. Bob Dylan zei niet voor niets: “Slecht weer bestaat niet. Alleen slechte kleding.” Helaas heb ik sinds vier jaar het chronisch vermoeidheidssyndroom. Nu fiets ik alleen nog ’s nachts in mijn dromen.

  Ik ging ook altijd op de fiets naar de zaak. Toen we verhuisden naar een heel nieuw pand, heb ik gepleit voor een overdekte fietsenstalling. Uiteraard werd daar weer net op bezuinigd.
  Groetjes Kakel
  Succes met je voorbereidingen op je monstertocht!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.