A Soul on Fire

Tijdens een exclusieve première heb ik in het Bijlmertheater een spraakmakende film mogen bekijken. Het taboedoorbrekende thema wil ik graag ondersteunen. Recogin en GAM tv betonen moed om met deze film de discussie binnen en buiten de Ghanese gemeenschap aan te zwengelen. In de link aan het einde van dit blog is er de mogelijkheid om een korte trailer van de film te bekijken.

Cultuur, religie, moederliefde, verwachtingen over en weer komen met de meest herkenbare emoties in beeld. Charles Vanderpuye ( voorzitter Recogin) en Veronica van de Kamp (voorzitter GAM tv) laten zien dat de Ghanese gemeenschap ver gaat in haar weg tot emancipatie en integratie. Toni Kofi (Director Stand) geeft daarbij aan dat vanuit Nederland het emanciperen in Ghana zal worden overgenomen.

De gelijke behandeling ongeacht godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, nationaliteit, hetero- of homoseksuele gerichtheid of burgerlijke staat wordt met de productie van deze film onderschreven. Tegelijkertijd begrijpen Recogin en GAM tv dat binnen de Ghanese gemeenschap, Amsterdam-ZuidOost maar ook daar buiten nog veel moet veranderen om deze gelijkheid, acceptatie en respect te bereiken.

Voor informatie over de film A Soul on Fire:

http://recogin.info/contact-us/

http://www.sgam.tv/contact.htm

Trailer Soul on Fire:

http://www.youtube.com/watch?v=SE3f3eZtbrQ&feature=youtu.be

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op A Soul on Fire

 1. fietszwerver zegt:

  dat gaat heel ver en al ik kan hopen is dat men wereldwijd dit overnemen
  De gelijke behandeling ongeacht godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, nationaliteit, hetero- of homoseksuele gerichtheid of burgerlijke staat
  dat zou betekenen nergens oorlog meer
  of ben ik nu gelijk weer te optimistisch
  ik hoop van niet

  Geliked door 2 people

 2. cat zegt:

  I posted a comment earlier … don’t know whether this went through … anyway, it was about my son and daughter in law skiing last winter and with me falling a lot … smiles … and some heart break news about my daughter … anyway … always connected, eh? … thanks for your last comment on my post “Brother” … Micael is not with me any more … he died in 1997 .., but I still have his sweater … and it still smells of him … tears … Love, cat.

  Geliked door 1 persoon

 3. sjoerd zegt:

  Het is in ieder geval een goed streven, maar ook hier zie je dat men het wel wil accepteren, maar dat je in de uitvoering altijd wel een paar mensen hebt die daar niet in meegaan.

  Geliked door 1 persoon

 4. cobie en bas zegt:

  Geweldig al begint het klein het kan uitgroeien tot iets moois.

  Geliked door 1 persoon

 5. bittytje zegt:

  Een project als dit is veelbelovend en zou door en door moeten gaan. Ik hoop er het beste van!.

  Like

 6. logbankje zegt:

  soms komen de veranderingen uit heel onverwacht hoek, zeker omdat men in het westen denk daar het voortouw in te hebben. Hans

  Like

 7. Frank103 zegt:

  Ik vrees dat dit een erg verantwoorde film is, doorgaans ben ik alleen te vinden bij de pulp die men in Hollywood produceert, zoals de waargebeurde werkjes over een Hobbit die een ring heeft, een Engelse geheim agent, films over Hongerspelen en Mannen in het Zwart. Maar mochten ze hem een keer uitzenden op Discovery dan ga ik er misschien wel naar kijken.

  Like

 8. Zilvertje zegt:

  Heb helaas te weinig tijd om de linken te bekijken. Wat goed dat je er was.

  Maar ik kwam nieuws brengen, eindelijk heb ik ook mijn klus gevonden, ik werk nu ongeveer een half jaar voor een school in Amsterdam bij het Muiderpoortstation, ben er zo! Hoera!

  Like

 9. meninggever zegt:

  Ik denk dat we met zijn allen nog een lange weg te gaan hebben voor nieuwkomers hier en thuis het moderne Nederlandse niveau van 21e eeuws samenleven te pakken hebben. Cultuurverschillen zijn enorm groot, en dat wordt niet geholpen door de toch wat andere situaties in het achter gelaten thuisland…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.