Rollende rollators

Op “Rode Konen” van Nicolette van Heesch lees ik een mooi blog over rollators. Door het Rode Kruis, afdeling Leidschendam-Voorburg worden regelmatig rollatorkeuringen gedaan. Nicolette schrijft professioneel voor het Rode Kruis. Met haar toestemming neem ik gedeeltelijk haar blog over.

Rollatorperikelen
Nicolette kijkt met diverse controles mee en maakt met verschillende bezoekers een praatje. De rollators worden gratis gecheckt door een adviseur en een monteur van de Harting-bank. Eventuele kleine reparaties worden tegen betaling van materiaalkosten verricht. Terwijl zij met een wachtende voor de rollatorcheck aan tafel zit te praten, wil een mevrouw er langs. Haar weg wordt geblokkeerd door de rollator van haar gesprekspartner. De passerende dame raakt hierdoor erg geïrriteerd omdat ze niet verder kan en begint een waar rollatorgevecht. Als een echte rollatorbemiddelaar probeert Nicolette dit gevecht te beëindigen waarna de dame al mopperend haar weg vervolgt. Met simpel vragen was de sfeer veel minder grimmig geweest.

Bibliotheek en linnenkast
Nicolette verbaast zich over de hoeveelheid bagage die sommige mensen in het mandje van de rollator vervoeren. De meeste mandjes zijn geschikt voor 5 kilo boodschappen, sommige voor 10. Er schuifelen mensen voorbij met hun halve linnenkast of bibliotheek in het mandje! Zo’n zware rollator kost onnodig veel energie om voort te duwen. Daarnaast kiept de rollator gemakkelijk naar voren. Onnodige spullen dus beter thuislaten!

Goud
Tijdens de lunch worden de rollators van de bezoekers die nog niet aan de beurt waren, verzameld zodat de monteur kan doorwerken. Eén mevrouw heeft moeite haar rollator af te staan: “Nee die krijg je niet, daar zit mijn goud in!”  Na enig aandringen tilt ze haar sieraden – verpakt in een washandje – uit het rollatormandje en legt die voor zich op tafel. Daar heeft ze het goud met haar leven bewaakt tot haar rollator gereed was. Zou ze geweten hebben dat ze haar sleutels wel aan ons toevertrouwde, samen met haar rollator? Ach, haar sieraden had ze in ieder geval bij zich. Dat was het belangrijkste!

Afgekeurd
Er zijn in Leidschendam-Voorburg aardig wat rollators afgekeurd, omdat er van alles aan mis was. Maar iedereen is geholpen en heeft nuttige tips gekregen.

Zelf loop en fiets ik nog aardig rond. Maar het keuren van rollators vind ik erg nuttig. Zal er met de huidige en toekomstige bezuinigingen op de Zorg straks voor mij ook nog een gekeurde rollator beschikbaar zijn ???

De decentralisatie, reorganisatie en bezuinigingen op de Zorg lopen volgens Haagse politici gesmeerd. Maar meer en meer hoor ik tandengeknars van werknemers in de Zorg. En van de mensen die afhankelijk zijn van goede Zorg hoor ik klagend gepiep. De rollatorkeuring in Leidschendam-Voorburg is achter de rug. Naar de toekomst kijkend zie ik mijn zorgen over de Zorg alleen maar groter worden! Ik betwijfel namelijk of straks iedereen geholpen wordt of de juiste hulp krijgt!

http://rodekonen.blogspot.nl/2014/09/rollende-rollators.html#more

http://rodekonen.blogspot.nl/2014/10/een-heuse-apk-voor-rollators.html#more

http://www.rodekruis.nl/interne-berichten/een-heuse-apk-voor-rollators

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, Politiek en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

15 reacties op Rollende rollators

 1. Ronald Blonk zegt:

  Nog niet eerder van gehoord. Ik hoor wel steeds klachten van mensen die afhankelijk zijn van hulpmiddelen dat de leveranciers, Harting-bank, Beenhakker, Welzorg ze voor reparatie lang laten wachten, omdat geen van hen een vestiging in de buurt heeft.
  Rollators zitten trouwens niet meer in het voorzieningenpakket van de WMO.

  Geliked door 1 persoon

 2. cat zegt:

  … we really talking about the same rollator walkers here??? Hard to believe, they are an issue for anyone … since I always thought them to be a great means of being more indepenant for the physically impaired … hmmm, maybe, I’m missing something here … ?

  Geliked door 2 people

 3. Frank103 zegt:

  De rollators waren toch al in de aanbieding bij de kruidvat en de Blokker? En dan naar de fietsenwinkel om de bandjes en de mandjes na te laten kijken!

  Like

 4. sjoerd zegt:

  Als het nog even doorgaat kunnen ze op de bedrijven grote rollator parkings aanleggen voor de mensen die toch ook al hard op weg zijn naar de zeventig met de huidige kabinetsplannen aan het werk te houden.

  Geliked door 1 persoon

 5. bas zegt:

  Het is wel een heel goed idee.

  Geliked door 1 persoon

 6. bittytje zegt:

  Heel nuttig inderdaad; je mag hopen dat de regels en aanbevelingen ook te lezen zijn bij de inloop- en gemeenschapshuizen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Suskeblogt zegt:

  Bij mij in het fietspunt heb ik daar nog niets van gemerkt. Misschien binnen enkele jaren ?

  Like

 8. fietszwerver zegt:

  ha die Rob
  een goede zaak deze controle , en ik ben bang dat er op meer dingen extra controle geen overbodige luxe is , en ook goede voorlichting aan de gebruikers om ze zo te gebruiken als bedoeld , maar er is zo enorm bezuinigd op personeel en al niet meer , dat dit er bij in schiet
  ook ik fiets en loop nog prima , maar bekijk de toekomst in deze met gefronste wenk brouwen
  And Cat
  you do not need one off those yet
  sooner an pair off new off piste ski’s 🙂

  Geliked door 2 people

  • cat zegt:

   My down hill skies are still in good shape … tried my cross country ones out the other day, when we had our first snow not long ago … smiles … so nice to have been able to meet you at Schiphol in May …

   Like

 9. Rebbeltje zegt:

  Rock now and roll later
  Och tegen de tijd dat wij eraan toe zijn leveren ze er een tom tom bij 😉
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 10. Ik deel jouw zorgen over de zorg volkomen.

  Geliked door 1 persoon

 11. Hillechien Prins zegt:

  ik had er nog niet van gehoord maar vind het idee niet eens zo slecht

  Geliked door 1 persoon

 12. hanscke zegt:

  Ik vind dat mensen zelf verantwoordelijk moeten zijn voor het kopen en onderhouden van een rollator. Eens was er de tijd van de fiets en auto, die moesten door de persoon zelf aangeschaft worden, en wanneer de tijd voor de rollator is aangebroken moeten dezelfde regels gelden. Omdat iemand een rollator nodig heeft betekent dit niet dat hij zij geen verantwoordelijkheid meer kan dragen. Niet elke oudere wordt seniel!

  Geliked door 2 people

 13. Paul zegt:

  Grappig zo’n rollatorkeuring. Ik hoorde laatst ook van een reparatiecafé waar gepensioneerde mannen (met nog ouderwets verstand van techniek) stofzuigers, koffiezetapparaten etc. repareren. Betaling geschiedt door een gift, gewoon het bedrag dat je het waard vond. Leuk initiatief.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.