The Oval Office or The Torture Room

In een youtube filmpje bekijk ik de Aerdenhoutse versie van the Oval office. Belangrijke beslissingen worden in een Amerikaanse Oval Office genomen. De Aerdenhoutse versie van the Oval Office heeft ook iets belangrijks in zich. Het oefenen voor examens vindt daar plaats. In verschillende tv-programma’s worden grenzeloze vakantie liefdes gevolgd.

Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning in Nederland zijn er allerlei bepalingen en voorwaarden gesteld. Een hiervan is een toetsing van de Nederlandse taalvaardigheid. Ad Appel heeft hiervoor een speciale taaltraining opgezet. Op het internet zijn hier verschillende oefeningen en uitgebreide lesstof te vinden. Overal op de wereld heeft hij cursisten. Maar tijdens hun tijdelijke verblijf bij een familielid of toekomstige partner kunnen zij ook naar Aerdenhout komen.

In Aerdenhout heeft Ad een paar leslokalen. In een torentje van de schoolvilla is the Oval Office. Daar kunnen de cursisten voordat ze weer terug naar hun moederland gaan nog even oefenen voor het Nederlandse toelatingsexamen. Sommige cursisten noemen The Oval Office daarom The Torture Room. Voor het oefenen thuis heeft Ad een gratis app ontwikkeld. Belangrijke woorden en uitdrukkingen kunnen op een smartphone en tablet met beeld en geluid geoefend worden.

Graag breng ik zijn bedrijf Ad Appel Taaltrainingen onder jullie aandacht:

http://www.youtube.com/watch?v=3O2QCzqUoGs

https://www.facebook.com/groups/adappel/

https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.carat.tgn&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwyLDEsIm5sLmNhcmF0LnRnbiJd

https://itunes.apple.com/nl/app/inburgering/id554696838?l=nl&mt=8http%3A%2F%2F&affId=1415352

http://www.basisexameninburgering.nl

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, Onderwijs en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op The Oval Office or The Torture Room

 1. cat zegt:

  Lucky for me I had no trouble immigrating to Canada in 1982. Because I married and got pregnant right away, my very kind immigration officer helped me to become a permanent resident fast. I finally decided to become a Canadian citizen in 1994, Getting into the job market was a bit more tricky … but I took the bull by the horns and did my Canadian grade 12 matric by correspondence courses. The rest was easy, since I was already a psych nurse in Europe, I challenged and passed their exams … and the rest is history, as they say. Am still in love with Canada … and him 🙂 Always, cat.

  Geliked door 2 people

 2. fietszwerver zegt:

  ha die Rob
  ook ik had geen probleem in 1972 en kreeg een visum voor Canada en werd zo het heet en ” Landed Immegrant ”
  sprak al redelijk Engels , dus dat was niet echt een probleem
  ja wat er nu allemaal gebeurd overal in de wereld en mensen van overal hier en daar naar toevluchten is toch wat anders , maar ik denk als de wil daar is zal het ook hen lukken
  herfstige groet

  Geliked door 1 persoon

 3. Rebbeltje zegt:

  Nederlands leren kan een hoop problemen opleveren maar wel broodnodig om je hier staande te houden. Goed initiatief…groetjes

  Geliked door 1 persoon

 4. sjoerd zegt:

  Ik denk dat dit voorziet in een behoefte. Nu nog aan alle mensen onder de aandacht brengen die het echt nodig hebben.

  Geliked door 1 persoon

 5. benjamín zegt:

  Ik geef al ettelijke jaren Nederlandse les aan anderstaligen. Gratis, belangeloos en voor niets.

  Geliked door 1 persoon

 6. bittytje zegt:

  Ziet er goed uit, maar of het ook alle immigranten bereikt?

  Like

 7. Frank103 zegt:

  In Bos en Lommer lopen toch heel wat lieden die zich nauwelijks verstaanbaar kunnen maken in Nederlands. Gelukkig hoeft het daar ook niet, want veel van het winkelpersoneel komt ook uit Noord Afrika, en kan men zich in hun moedertaal ook goed redden. Maar of dat een goede ontwikkeling is? De kinderen spreken thuis dan ook geen Nederlands.

  Like

 8. Rob Alberts zegt:

  Nu is de regelgeving dat er eerst een Nederlandse taalvaardigheid moet worden getoond voordat men naar Nederland mag komen.
  De kinderen in Bos en Lommer zijn vooral hier geboren. Alleen zegt dat niets over de taal die thuis wordt gesproken.
  Vriendelijke groet,

  Like

 9. terrebel zegt:

  Ook ik denk niet dat wij kinderen de schuld moeten geven van het onvermogen van hun ouders. Kinderen zijn kinderen en verdienen altijd een kans. Aan ons hen die te geven zonder over hen te oordelen. In plaats van hen te straffen voor iets waar zij niet schuldig aan zijn kunnen wij hen ook onder onze hoede nemen en leren hoe wij willen dat zij zich gedragen. Zelfs als dat ons moeite kost.

  OT: Rob, die uitzending van AT5 over de Vrijmetselarij heb ik dan helaas weer gemist…

  Like

 10. Mijn man is geboren en getogen Nederlander, toch is de taal voor hem een probleem. Hij haspelt alle spreekwoorden en gezegden door elkaar. Zo maakt hij van een ‘muis’ een olifant (moet mug zijn) en van een kale knikker kun je geen veren plukken… is ook zo’n uitdrukking. Nederlandse taal is een must voor ons allemaal.

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   Johan Cruijff is ook bekend om zijn verhaspelen van spreekwoorden en gezegden.
   Johan Cruijff doet dit in alle talen die hij spreekt.

   Heeft jouw man ook zo veel verstand van voetballen?
   Vrolijke groet,

   Like

 11. RenéSmurf zegt:

  Wat ze niet allemaal verzinnen he! Het zal vast ergens goed voor wezen. Mensen reizen vaak wel met een reden.

  Like

 12. meninggever zegt:

  Zij die er echt iets van willen maken in hun nieuwe thuisland, spreken vaak al heel snel de taal. En nemen ook Nederlandse gewoonten over. Dat is essentieel om je hier thuis te voelen, zonder dat je eigen achtergrond en identiteit direct wordt afgenomen. Maar ook ik ken voldoende lieden uit mijn voormalige werkomgeving in o.a. Bos en Lommer, waar men vasthoudt aan de eigen taal en cultuur en de Nederlandse eigenlijk verafschuwt. Wie de taal niet spreekt kan ook nooit goed integreren. En zal vermenging van volkeren altijd blijven tegenhouden. Ik blijf er bij dat je moet opvoeden, opleiden en waar nodig oppakken. Want als je hier wilt leven in een mooi, open en vrij land, moet je ook zorgen dat je er bij hoort. Desnoods via de torture rooom….

  Like

 13. Ad Appel zegt:

  Het is niet voor iedereen makkelijk om een andere taal te leren. Sterker nog: velen leren het Nederlands erg moeizaam, ook al willen zij er echt iets van maken. Mijn school is natuurlijk geen torture room, waar mensen dan ook nog eens tegen voor hen vorstelijke tarieven mogen komen studeren. Maar met name het verplichten om te slagen voor een examen is mij al 20 jaar een doorn in het oog. Al vanaf de start als leraar in dit vakgebied. Ik vind het volstrekt verwerpelijk om het verblijf in Nederland te koppelen aan het halen van een taalexamen.Helaas is dit beleid steeds stringenter en het wordt natuurlijk uitgedacht door politici die geen enkel benul hebben van het leren van een taal. Mensen als ik die dagelijks met hun ‘poten in de klei’ staan zien met lede ogen aan hoe de dwang en torture het plezier op school vergallen. Mensen worden gedwongen om steeds opnieuw een examen te doen waarvoor zij maar blijven zakken. En waarom? Dat het leven voor hen lastig is zonder Nederlands te spreken of te kunnen lezen/schrijven ervaren zij evengoed wel. Er tekent zich nu een groep af van vluchtelingen die een jaar of twee jaar naar school gaan, en in die tijd een schuld opbouwen van 10.000 euro. Na drie jaar zullen zij niet geslaagd zijn voor hun inburgeringsexamen. En zij zullen met een enorme schuld zitten die zij niet kunnen aflossen.
  Ik heb helaas al vaak gelijk gekregen in mijn beschouwingen over inburgering. Maar ja, wat koop ik ervoor? En wat kopen de inburgeraars ervoor?

  Maar het is niet allemaal somberheid hoor: het lesgeven zit me in hart en nieren. Dus ik zal dat blijven doen.
  En ondertussen zal ik opkomen voor de mensen die onder mijn hoede hun best doen …

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.