Begrensde grenzen

Is het vooral gebabbel over gastvrijheid in ons land als het goed uitkomt?

Of is het de spreekwoordelijke verwarring van de Toren van Babel?

Kunnen wij de negatieve invloed van onze landsgrenzen begrenzen?

Het scanderen van “Vol is vol”, het kleuterrijmpje “ Minder, minder” geeft bij sommigen veel ophef. Maar anderen doen hier ook vol overtuiging aan mee.

Kosmopolieten worden soms omschreven als;

Kritische wereldburgers met postmoderne waarden als ontplooien en beleven en integreren. Succes voor hen zelf en anderen wordt als belangrijk gezien. Zij zijn internationaal georiënteerd, maatschappelijk en politiek geïnteresseerd, tolerant en sociaal bewogen.

Het xenofobische van “Vol is vol” en Minder, minder” wordt door de kosmopolieten afgewezen. Bevoorrecht met een fijne opvoeding, een goede opleiding en werk is het natuurlijk makkelijker om gastvrij te zijn. Zonder direct jaloers te zijn is het logisch dat diegene die meer tegenslagen in het leven oploopt meer met de eigen wensen bezig is dan kadootjes wil uitdelen aan vreemden.

Willen jullie de volgende petitie ondertekenen?

https://www.amnesty.nl/actiecentrum/acties/sos-europa-eerst-mensen-dan-grenzen

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in persoonlijk, Politiek en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

16 reacties op Begrensde grenzen

 1. Leo zegt:

  Voor en tegenstanders blijf je altijd houden Rob. In deze heb ik ook gemengde gevoelens.

  Like

 2. fietszwerver zegt:

  ben bang dat er weinig zal veranderen zolang er oorlog en ellende is , waar dan ook , zullen er mensen vluchten , en die redden gaat naar mijn menig voor
  alleen waar laat je al deze mensen , hier ergens in een klein dorp of stad
  of in eigen regio , het blijft een moeilijk punt

  Like

 3. fietszwerver zegt:

  een zonnige groet weerom 🙂

  Like

 4. sjoerd zegt:

  Uiteraard is die ondertekend. Mensen moeten geholpen worden…

  Like

 5. De EU en China moeten nieuwe fabrieken, met werk voor vluchtelingen, organiseren in Tunesie, Egypte, Jordanie en Libanon.
  Op die manier hebben vluchtelingen een reden om niet in een bootje te stappen

  Like

 6. Rebbeltje zegt:

  Gelukkig beginnen ze in te zien dat het probleem niet alleen voor de zuidelijke landen is…mensen moet je altijd blijven helpen zonder twijfel.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ondertekend….

  Groetjes Annette

  Geliked door 1 persoon

 8. Myriam zegt:

  Heb ik onmiddellijk gedaan!! Bedankt voor je oproep!!

  Geliked door 1 persoon

 9. terrebel zegt:

  Ik ben blij dat Engeland indertijd niet zei: ‘Vol is vol!’ toen duizenden Nederlanders daar werden opgevangen toen zij vluchtten voor de Nazi’s. Getekend.

  Geliked door 2 people

 10. constantinoc zegt:

  Natuurlijk getekend. Maar de mensen zouden ook eens consequenter moeten zijn: nu zijn grenzen grenzen als het ons uitkomt; als we er zelf beter van worden als ze niet bestaan, wensen we ze weg.

  Geliked door 1 persoon

 11. bentenge zegt:

  Hmmmm, het doet me alsnog even nadenken. En ook constateren dat ik waarschijnlijk, gezien mijn basisreflex, geen kosmopoliet ben. Ik vrees namelijk dat er grenzen zijn aan de draagbaarheid van ons sociaal (op belastinggeld) steunend systeem. Die grens is denk ik veel reëler dan de “fysische” landsgrenzen.

  Geliked door 2 people

 12. Gedaan Rob! Voor mensen opkomen is het allerbelangrijkste!
  Er is al teveel leed in de wereld…

  Geliked door 1 persoon

 13. Bertie zegt:

  Er is veel over vluchtelingen gezegd door voor- en tegenstanders; migratie houd je niet tegen. Altijd gingen mensen op zoek naar betere levensomstandigheden en zullen dat blijven doen. Deden onze voorouders ook.
  Natuurlijk heb ik getekend.

  Geliked door 1 persoon

 14. kakel zegt:

  Wat zouden wij doen als we in Libie zouden wonen en onze kinderen van de honger geen ontlasting hadden?? Als je er zo over nadenkt, vergaat het lachen je snel…
  Getekend!

  Geliked door 1 persoon

 15. frank-103 zegt:

  Nee, er staan in Afrika nu al 1 miljoen mensen te wachten om Europa in te gaan, gooi je de poort open dan kunnen we jaarlijks vele miljoenen gelukszoekers verwachten. Dat gaat niet, dat kan iedereen bedenken. En als je dan Afrikanen onbeperkt binnen laat, dan moet je ook Aziaten en Zuid Amerikanen toelaten, anders ben je eng aan het discrimineren. In Azië en Zuid Amerika zijn er ook miljoenen die Europa als het Walhalla zien. Iedereen toelaten lijkt mij onmogelijk!

  Like

 16. meninggever zegt:

  Nee, zolang we geen echte scheiding (durven) maken tussen hen die echt worden vervolgd en huis en haard moeten verlaten om elders hun heil te zoeken en zij die het geluk nastreven en daartoe veel risico nemen, maar zich ook voordoen als vluchteling uit een oorlogsgebied, zie ik er weinig heil in. Vol is vol blijft betrekkelijk, qua ruimte kunnen we best nog wat mensen opnemen. Maar dan niet noodzakelijkerwijs allemaal op hetzelfde steeds kluitje, of op kosten van de staat die wij allen financieren. Die zelfde staat heeft ons voor 48 miljard laten bijdragen aan zgn. bezuinigingen, heeft onze ouderen de participatiegedachte in gegooid, heeft de zorg ontmanteld, en zeker ook peperduur gemaakt met al dat neo-liberale denken. Nog eens een paar honderd duizend lieden er bij die in eerste instantie de aantallen werklozen en woonruimtezoekers zullen vergroten, lijkt me een slecht idee. Maar mensen die voor de oorlog, onderdrukking door een geloof of doctrine, om hun geaardheid of sekse moeten vluchten, die moet je helpen. Liefst in de eigen regio, maar als het niet anders kan hier. Maar dan wel graag selectief en niet met open armen die zo kenmerkend zijn voor ons Hollanders….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.