Broedplaats Heesterveld

Economische berekeningen geven aan dat een broedplaats een aanjager kan zijn voor een buurt. Bij Heesterveld Creative Community kijk ik uit naar de positieve uitstraling op de H-buurt.

De Heestervelders en hun activiteiten bevinden zich binnen en aan de grens van een breed spectrum van beeldend/grafisch kunst, mode, sieraden, producenten van diverse muziek genres, schrijvers/dichters, zangers, rappers, culturele organisatie talenten en alles wat daarbij komt kijken.

 

Logisch dat het cbkzo haar werkplaats ook naar Heesterveld heeft verplaatst. Jongeren en ouderen maken hier hun eerste stappen binnen hun kunstwereld. Spraakmakende onderwerpen brengt Miss Kitty naar voren in haar radioshow. De muziek van deze tijd is te beluisteren vanuit de studio van radio hototwenty.

Naast de verschillende culturele ondernemers, van Kitchen for Fashion, een mode atelier voor kinderen, zijn er horeca gelegenheid Oma Ietje en de B&B ZOH. Voor eigentijdse dreadlocks is Irie Dreads the place to be.

De broedplaats in de H-buurt staat voor een vernieuwend stukje authentieke Bijlmer, dé nieuwe culturele epicentrum van de Bijlmermeer waar creatieven van Amsterdam wonen en co-creëren, hun eigen en buurt talenten, kunsten en ondernemerschap ontwikkelen en de Amsterdam productieve Wereld Stad imago voeden.

In mijn ogen is er al teveel gesloopt in de Bijlmermeer. Laat deze broedplaats geen uitstel zijn voor toekomstige sloop is mijn idee. Nieuw en oud blijkt juist heel goed te combineren!

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Politiek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Broedplaats Heesterveld

 1. John zegt:

  Sloop is niet altijd goed.
  Maar is het nodig dan gewoon doen. Het kan er soms beter van worden.
  Groet

  Geliked door 1 persoon

 2. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  dus veel creatief talent op allerlei gebied daar in de H buurt
  goede zaak en hopelijk blijft het overeind
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 3. jeetjemina zegt:

  Fijn om weer eens iets positiefs over de Bijlmer te horen.
  Vooral de H buurt en met name Heesterveld was bij mij vooral bekend door drugs-gerelareerde criminaiteit. Maar ja ik ben er dan ook al 30 jaar weg.
  Gr eva

  Geliked door 1 persoon

 4. Rebbeltje zegt:

  Als er iemand betrokken is bij wat er in de buurt gebeurt ben jij dat wel..leuk om te lezen.

  Fijne zondag

  Geliked door 1 persoon

 5. Laten ze nou maar stoppen met slopen ja, straks herken ik helemaal niks meer van mijn oude buurtje. Maar zonder gekheid, het zou zonde zijn!

  Geliked door 1 persoon

 6. Bertie zegt:

  Ik ken de situatie niet maar slopen is het laatste. Als er nog met zoveel animo gewoond en geleefd wordt lijkt het me zonde.

  Geliked door 1 persoon

 7. sjoerd zegt:

  Wellicht wordt dat een voorbode van hoe de binnenstad er straks uit moet zien als al die grootgrutters en modezaken zijn verdwenen.

  Geliked door 1 persoon

 8. realjager zegt:

  Ik woon er niet in de buurt maar kom wel af en toe en de buurt. Laat oud en nieuw samen komen een goed idee!

  Geliked door 1 persoon

 9. Odette zegt:

  Jij hebt hart voor je buurt, getuige stuk en reacties. Dat is mooi 🙂

  Geliked door 1 persoon

 10. Ik ontwikkel een beetje een allergie tegen het woord “broedplaats’, elke stad, dorp en wijk in Nederland creeert een ‘broedplaats’, het lijkt wel als of gemeenteraadsleden en planologen niets anders meer kunnen denken bij een leegstaand pand wat te duur is om te slopen of te renoveren: Broedplaats……gillen ze dan met zijn allen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.