Ergens anders ben ik nergens

Een geluk neem ik overal met mij mee. Waar ik dan ook ben overal kan ik mij op een oor leggen en in slaap vallen. Dit kan ik zelfs op een willekeurig moment van de dag doen. Achterin een auto, in een trein, tegen een boom, op een grasveldje op bij vrienden in een stoel of op de bank lukt het mij altijd om lekker te slapen en uitgerust wakker te worden. Toch klinkt dit mooier dan het is. Er moet voor dit tukje tussendoor of voor een normale nachtrust wel aan een voorwaarde voldoen.

Bij mijn slapen geef ik mij over aan de omgeving en de mensen waarmee ik op dat moment ben. Als er geen reden is om het moment niet te vertrouwen slaap ik vanzelf in. Maar het liefste slaap ik natuurlijk met mijn Lief in mijn armen! Heimwee heb ik niet. Wel een ingebouwd gevoel waar kan ik op vertrouwen en wanneer moet ik alert blijven.

Ik ben geen wereldreiziger. Ik vermaak mij prima in Nederland. Veel buitenlandse reizen heb ik dan ook niet gemaakt. Dat mijn voorkeur naar het ov uitgaat is daar de belangrijkste reden voor. Maar vlakbij of aan de andere kant van de wereld ik slaap er prima!

Als klein kind ging ik soms uit logeren. Ouder wordend merk ik dat weinig mensen nog een logeerkamer hebben. Of de huizen zijn kleiner geworden. Maar ook de afstanden zijn korter geworden. Na een leuke avond of een feest gaan veel mensen nu net zo makkelijk met hun auto weer naar huis.

Met het ov is dat iets anders. Vanuit Amsterdam kun je op elk moment van de dag bijna naar elke bestemming vertrekken. De terugreis is met het ov een stuk moeilijker. Bij iemand op bezoek gaan betekent voor mij dat ik ook weleens ergens anders blijf slapen. Eisen aan die slaapplek stel ik niet. Bij leuke mensen slaap ik op de raarste plekken direct in.

Ik weet dat dit een voorrecht is. Het lijkt mij vreselijk om alleen thuis in het eigen bed te kunnen slapen. Dit blog heeft de titel: “Ergens anders ben ik nergens.” Voor mij geldt: “Ergens anders voel ik mij ook thuis.” Heimwee heb ik dan ook niet! Hoe is dat bij jullie?

 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Heimwee

https://nl.wikipedia.org/wiki/Slaapstoornis

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Biologie, gezondheid, Natuur, persoonlijk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

28 reacties op Ergens anders ben ik nergens

 1. hetiszoalshetis zegt:

  Ik heb heel snel heimwee.
  We hadden eens een week vakantie geboekt , hier in Nederland…na drie dagen waren we weer thuis.

  Like

 2. egoecho zegt:

  Herkenbaar, al slaap ik hoe dan ook het allerliefste thuis, samen met mijn grote liefde.

  Geliked door 2 people

 3. meninggever zegt:

  Ik heb het in hotels of pakweg een vakantiebungalow ook. Daar slaap ik meestal door de vreemde omgeving heen. Maar bij logeren ligt dat een heel stuk anders. Slaap nauwelijks, hoor alles en bedenk me van alles. ‘Wat als….’. Genant omdat je in een andermans huis slaapt. Dat tracht ik dus te vermijden. Thuis slaap ik als een blok, zowel in mijn eigen bed, dat voor logees of op de bank. Soms is dat laatste nodig als een van ons tweetjes ziek is en ruimte nodig is. Maar slapen doe ik dan. Vertrouwd en eigen….

  Geliked door 1 persoon

 4. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  ik heb redelijk veel gereisd , de mooiste reizen waren die op de fiets , weken lang onderweg met op een enkel keertje na elke dag een ander bed , nu ik sliep goed , overal
  en ook hier in NL , slaap ik thuis goed maar ook bij familie thuis als ik ben te logeren
  ik maak ook bijna dagelijks gebruik van het OV
  vandaag niet , ben zo weg voor de 1ste echte rit op m’n nieuwe fiets
  geniet de dag , met eventueel een lekker tukkie
  zonnige fiets groet

  Geliked door 2 people

 5. Jan Jaap zegt:

  Ik slaap het liefst in mijn eigen comfortabele bed in mijn eigen woning. Komend weekend lig ik voor het eerst van mijn leven in een hotelbed (in Parijs). Ik ben benieuwd hoe dat slaapt….

  Geliked door 1 persoon

 6. sjoerd zegt:

  Ik slaap ook overal en nergens…

  Geliked door 1 persoon

 7. Rebbeltje zegt:

  De slaap is bij mij geen probleem de plek wel, moet wel een bed zijn.
  Maar me eigen mandje is toch wel iets om weer blij mee te zijn bij thuiskomst…
  Wij hebben wel een logeerkamer… 🙂
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 8. Bas zegt:

  Dit komt mij heel bekend voor en is bij mij en onze vrienden ook heel normaal om te blijven slapen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Bas zegt:

  ik vergeet wel te vermelden dat wij slaapruimte (de geïmproviseerde niet meegerekend) ruim voldoende hebben.

  Geliked door 1 persoon

 10. bloggersterk zegt:

  Grrr….zzzz….grrrr….zzzz…

  Geliked door 1 persoon

 11. logbankje zegt:

  Het is heerlijk om landen te ontdekken en mensen te ontmoeten, maar het stijgen van de jaren neemt de behoefte af. Hans

  Geliked door 1 persoon

 12. Zilvertje zegt:

  Overal slaap ik lekker, logeren vind ik leuk, maar dat mag niet meer zo vaak, je mag niet zomaar meer bij mensen thuiskomen ( laat slaan slapen ) onder bepaalde omstandigheden begrijp ik het, maar soms begrijp ik het helemaal niet. Ik ben een goede slaper.

  Geliked door 1 persoon

 13. Mij mag je in om het even welk lekker bed leggen, en ik van in slaap. Zonder heimwee…

  Geliked door 1 persoon

 14. Harrij Smit zegt:

  Heimwee is mij vreemd. In militaire dienst kon ik staande slapen in een schuttersputje. Tijdens wandeltochten met rugzak en tentje sliep ik overal en nergens, maar een gevoel van veiligheid is net als bij jou wel een vereiste. Tegen kampeerplekken die om welke onduidelijke reden dan ook onveilig VOELDEN heb ik dan ook altijd nee gezegd. Dan maar eerst wat verder zoeken. Leuk blog, leuk onderwerp.

  Geliked door 1 persoon

 15. sprakeloosid zegt:

  Luck you, ik ben niet zo van de overgave in het publieke domein.

  Geliked door 1 persoon

 16. Blewbird zegt:

  Ik hoef niet (meer) zo ver van huis. Maar slapen kan ik bijna overal. Mooie poëtische titel!

  Geliked door 1 persoon

 17. gewoonanneke zegt:

  Ik slaap ook overal, bij vrienden, in hotels of in de trein als ik niet oppas haha. Kortom ik ben een enorme slaapkop die overal en altijd kan slapen en ook van een kwartiertje helemaal op kan knappen. Ooit zou ik als waker in een tent slapen met kinderen. Ze hadden me in de nok van de tent kunnen hijsen in mijn slaapzak en dan was ik nog niet wakker geworden. Dus daar ben ik ongeschikt voor.

  Geliked door 2 people

 18. Lekker gelees! My vrou geniet haar slaap net soos jy. Ek wil vroeg soggens opstaan om in ny studeerkamer te gaan werk maar is te jammer om haarcwakker te maak.

  Geliked door 1 persoon

 19. Waar je ook gaat, daar ben je. (JK Zinn ) Ik slaap ook overal en nergens . Of niet,zoals vannacht. Mooi stuk!

  Geliked door 1 persoon

 20. ooitzegikmijnnaam zegt:

  Overal en nergens ben ik en ben ik niet. Is dit thuis of aan de andere kant van de wereld. Ik ben ik net zoals ik ook niet ben in mijn slaap, onderweg of stilstaand.
  Liefs, ik

  Geliked door 1 persoon

 21. Bertie zegt:

  Shake hands Rob. Ook ik slaap overal of het moet er al heel raar aan toe gaan. Reizen deed ik niet veel maar ben nog steeds van plan het ov te gaan gebruiken. Misschien, ooit… 😉

  Geliked door 1 persoon

 22. fietszwerver zegt:

  ha die Rob
  ik was vandaag weg te wandelen van Dieren naar Loenen
  morgen rustdag en wat HH en boodschapjes
  en plan is zondag weer een leuk fietsritje
  fijne avond

  Like

 23. Myriam zegt:

  Ik slaap thuis ook niet goed… 😦

  Like

 24. geen slaapprobleem hier;
  ik doe mijn ogen dicht en ik ben vertrokken! 😀

  truste, rob,

  Geliked door 1 persoon

 25. staartje zegt:

  Leuk log…… Ik slap toch het liefst op mijn eigen plekkie. dat is mijn bed, maar ook mijn bedje in mijn tent… Tja het ov….. Donderdag ga ik naar The Who in het ziggodome. we willen met d etrein. dat is veeel prettiger. Het is wat puzzelen, maar het kan net…. ( ik moet door naar Schiedam en vriend terug naar Grun)

  Geliked door 1 persoon

 26. Gelukkig ben ik ook over het algemeen een heel goede slaper. Ik word alleen steeds meer een avondmens merk ik. Soms is het zomaar ineens half 2 voor ik het licht uitdoe.
  Ook bij mensen thuis slaap ik best goed, hoewel het slapen in een hotel of zo anders voelt, meer privacy-achtig of zo, dus toch prettiger!
  Leuk logje Rob, groetjesss uit een koele woonkamer in Zeist (25 graden)

  Geliked door 1 persoon

 27. Ik kan ook overal slapen, maar thuis vind ik het toch fijner…ik ben niet moeilijk om ergens te slapen, als mijn matje maar schoon is…ik heb in Turkije tussen de dieren geslapen, en de vlooien hebben goed huisgehouden op mijn lichaam, zat onder de beten, maar dat mocht de pret niet drukken…Maakt mij ook niet uit waar ik slaap…maar als ik eenmaal thuis ben, dan waardeer ik het zeer..mijn eigen bedje…heerlijk…en heimwee ik heb ik ook niet…voel me overal thuis en pas me snel aan…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.