Noush en Nolda, twee poeslieve vrouwen in Kantershof

Als ik rond middernacht thuiskom ontmoet ik mijn buurvrouw Noush. Samen met haar drie poezen loopt zij elke avond een ommetje door de buurt. Zonder halsband volgen zij hun vrouwtje. De dierenmishandeling in haar geboorteland verafschuwt zij. Nederland vindt zij meer ontwikkeld.

’s Morgens als ik op de fiets naar mijn werk ga maakt buurvrouw Nolda haar rondje. Op vaste plekken zet zij bakjes water en schoteltjes kattenvoer. Zij vertelt dat haar eigen kat deze plekjes kent.

Samen zijn Noush en Nolda twee poeslieve vrouwen in Kantershof.

Zelf heb ik niets met katten. Het voortdurende jagen op de vogels in mijn tuin heeft daar veel mee te maken. Het binnen houden en verzorgen, zoals Noush met haar poezen omgaat, waardeer ik. Dat Nolda er voor zorgt dat er nog meer buurtkatten rondzwerven vind ik minder. Noush is een jonge moderne vrouw. Nolda is een gepensioneerde actieve dame. Beide dames hebben een goed leven. Dat goede leven geeft hen de ruimte om extra aandacht aan dieren te geven.

Respect en liefde voor eigen lichaam, leven, natuur en de aarde is iets dat niet iedereen heeft. Moeten strijden voor eten, vechten voor vrijheid maakt de horizon een stuk kleiner. Noush en Nolda kijken over hun eigen horizon. Jammer genoeg is dat niet voor iedereen weggelegd. De liefde voor dat wat leeft van Noush en Nolda vind ik mooi.

Daarom zijn zij voor mij poeslieve vrouwen!

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Natuur, persoonlijk en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

22 reacties op Noush en Nolda, twee poeslieve vrouwen in Kantershof

  1. fietszwerver zegt:

    moggee Rob
    ja je mag deze dames echt wel poeslief noemen
    al zijn er die er anders over denken , de vogeltjes in jou tuin b.v
    mijn horizon ligt vandaag boven op en onder de Gronings – Drentse grens

    wandel groet

    Geliked door 2 people

  2. … en ze verdienen het om in dit logje eens geëerd te worden. Een standbeeld voor deze dames!

    Geliked door 2 people

  3. perdebytjie zegt:

    Die mens se beskawingsvlak kan gemeet word aan die manier waarop hy na diere omsien.Voortreflike vroue!

    Geliked door 3 people

  4. Contramin3 zegt:

    Wat een lief verhaaltje!

    Geliked door 2 people

  5. Harrij Smit zegt:

    Ja het is een rijkdom, Rob, wanneer je aandacht kunt geven (en genieten van) ‘luxe’ zaken als wat jij hier schetst, omdat je al van je eerste levensbehoeften als veiligheid, onderdak en voedsel verzekerd bent.

    Geliked door 1 persoon

  6. sjoerd zegt:

    Ik ben een echt kattenmens en heb er ook drie. Die lopen niet buiten los rond, hooguit buiten op het overdekte terras.

    Like

  7. Ook ik ben een kattenmevrouw, ben zelfs bang voor de meeste honden. Ik zou nooit katten voeren die buiten rondlopen, mijn buurvrouw deed dat wel, met als gevolg heel wat vierpotig gespuis … Sinds ruim een jaar hebben we geen eigen kat(ten) meer, maar wel twee keer per jaar een logeerpoes die me erg dierbaar is.

    Geliked door 1 persoon

  8. Ik hou ook van katten, heb er bijna mijn hele leven wel één in huis gehad. Sinds 18 jaar is er een hond bijgekomen en sinds vorig jaar is er nog een hondje bij. Maar jij hebt twee poeslieve vrouwen, vond ik maar twee hondstrouwe mannen 🙂

    Geliked door 2 people

  9. Rebbeltje zegt:

    Zelf meer een hondenliefhebber…al hou ik van al wat leeft en niet meer dan 4 poten heeft 😉 Maar om nu de katten buiten te voeren zodat ze nog meer langs komen gaat me te ver…maar hier heb je dan ook weinig zwerfkatten. Groetjes

    Geliked door 1 persoon

  10. Bertie zegt:

    Ja, katten, daar kun je een haat-liefdeverhouding mee hebben. Ik ben dol op ze maar heb ze nooit kunnen leren dat ze niet aan vogels en -nestjes mogen komen. Het zij zo.
    We hingen geen nestkastjes meer op (dat is wreed voor de vogels) en hielden onze katten ’s nachts binnen. Maar ja nu zijn er buurkatten waar ik dol op ben….. 😉

    Geliked door 1 persoon

  11. benjamín zegt:

    Ik vraag me af waar het woord poeslief vandaan komt. Zelf ben ik de huisgenoot van drie poezen en die mogen inderdaad graag aaipoes spelen, maar soms kunnen die ook heel gemeen uit de hoek komen.

    Geliked door 1 persoon

  12. was iedereen maar wat liever voor dieren (en mensen)!

    Geliked door 1 persoon

  13. Moniek Baars zegt:

    Ik vind alleen de alliteratie van hun namen al mooi. Wat ze doen is lief, weten ze van dit blog?

    Geliked door 1 persoon

  14. Rob Alberts zegt:

    De alliteratie is mijn vrijheid.
    Een van de dames wilde liever anoniem blijven.

    Like

  15. Suskeblogt zegt:

    mijn drie katten hebben een luxeleven en dan vergeet ik de “zwarte kat” te vermelden die sedert lang in onze tuin komt om restjes van het katteneten op te peuzelen.

    Geliked door 1 persoon

  16. Leuk logje… ach ja dierenvriendinnen zijn het dus sowieso, ieder op zijn eigen manier.
    Ik ben ook niet dol op katten… te scherp en te eigenwijs 😉

    Geliked door 1 persoon

  17. Geert Smits zegt:

    Herken dat maar al te goed, die afschuw van het jagen op vogeltjes. Ik ben gek op m’n katten, maar dat jagen … Gelukkig rennen ze vooral achter insecten aan 🙂

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.