Van goede wil zijn

De afgelopen jaren heb ik steeds dezelfde kapper bezocht. Eerst in een luxe villa en de laatste tijd in een flat. Direct bij mijn eerste knipbeurt kreeg ik verhalen over noodzakelijke taalcursussen. Met mooie kopietjes zijn mij de prachtigste doelstellingen van een op te richten stichting voorgelegd. Op een invulformulier moest ik mijn persoonlijke gegevens, bankrekening, paspoortnummer en mijn Burgerservicenummer overhandigen.

Met een gezonde achterdocht heb ik dat maar niet gedaan. Naast het Nederlandse klimaat en weer bespreken we ook de lokale politiek en de problemen in Nigeria. Mijn vrienden in de lokale politiek heb ik ook gevraagd of zij meer weten over de kapper en zijn goede bedoelingen. Tot mijn verbazing is nu regelmatig de deur gesloten en moet ik voor het raam de aandacht trekken om binnen te komen. Een ontslagen ambtenaar van de stadsdeelorganisatie zie ik er ook meer en meer binnen zitten.

Bij bijeenkomsten rondom Nigeriaanse drugshandel voert mijn kapper het hoogste woord. Hij kent zijn talen. Hij bemiddelt tussen Nigerianen en Politie. Of mijn kapper met drugshandel betrokken is heb ik nooit kunnen achterhalen. Wel is altijd voor iedereen duidelijk zichtbaar dat er meer geld wordt uitgegeven dan dat er met knippen binnen komt. De leslokaaltjes zijn altijd leeg. Het aantal kappers is een, twee hooguit drie, klanten meestal geen. De vergaderruimtes zijn vooral leeg. De laatste dagen deze week is er zelfs niemand meer te zien. Is mijn kapper met de Noorderzon vertrokken?

Ach, ik ben er tot nu toe altijd goedkoop en naar tevredenheid geknipt. Dat wil zeggen dat ik met een tondeuse gemillimeterd wordt voor 10 euro. Het Parool lezend valt mij een artikel op. Ik ben met mijn gezonde achterdocht nooit van goede wil geweest. Maar de Nederlandse overheid heeft wel ruimschoots geschonken. Alleen aan de controle heeft het ontbroken …..

Tja, onze minister van Financiën heeft het blijkbaar te druk met andere zaken. Op onze belastingcenten passen schiet er dan vervelend genoeg bij in. Mijn zorg is waar ik mij nu voortaan kaal moet laten scheren …..

http://www.parool.nl/parool/nl/4048/AMSTERDAM-ZUIDOOST/article/detail/4105930/2015/07/22/Zes-ton-subsidie-maar-slechts-twintig-illegale-vreemdelingen-begeleid.dhtml

https://nl.wikipedia.org/wiki/Jeroen_Dijsselbloem

http://www.parool.nl/parool/nl/4048/AMSTERDAM-ZUIDOOST/article/detail/4107195/2015/07/24/Rochdale-Stadsdeel-hield-ontruiming-Goodwill-Homage-Foundation-tegen.dhtml

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Onderwijs, persoonlijk, Politiek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

25 reacties op Van goede wil zijn

 1. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  dat zijn ook niet de standaard vragen die een kapper stelt , mag ik U gegevens 🙂
  tip koop 1 x een tondeuse en je kan jaren lang zelf je bolletje kort houden
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 2. Suskeblogt zegt:

  Deze zaak heeft een verdachte geur. NOOIT dergelijke gegevens op papier zetten. Jammer dat deze mensen door enkele rotte appels zulk een slechte reputatie krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Bij mij aan de overkant zat een Turkse kapper. Inderdaad zat, hij zat de hele dag buiten voor de deur en nooit een klant. Toen inval door fiod met zijn opgegeven omzet moest hij met drie man de hele dag knippen. Witwaspraktijken. Nooit meer gezien. Zit nu een nagelshop? In.
  Tondeuse is goede tip.

  Geliked door 1 persoon

 4. John zegt:

  Ik heb al 15 jaar de zelfde kapster.
  En daar hoef ik geen formulier in te vullen.

  Geliked door 1 persoon

 5. eltjedoddema zegt:

  Je mouten nooit aan jan en alleman alles hoarfien uutstokken.

  n Bewolkte groet!

  Geliked door 1 persoon

 6. staartje zegt:

  Jammer, zonde van het geld. daar had veel goeds mee kunnen gebeuren. Zo’n bericht zet weer velen in een kwaad daglicht. Jammer, jammer, jammer dus.

  Geliked door 2 people

 7. Jaixy zegt:

  Hihi jammer dat je nu toch op zoek moet naar een nieuwe kapper

  Geliked door 1 persoon

 8. Hillechien Prins zegt:

  Weer een leuk verhaal heerlijk om te lezen, gelukkig heb je een gezonde achterdocht

  Geliked door 1 persoon

 9. Koop een tondeuse en doe het zelf, heb je binnen 3 scheerbeurten terugverdiend. :-0

  Geliked door 1 persoon

 10. sjoerd zegt:

  Wellicht is de kapper binnen….

  Geliked door 1 persoon

 11. Rebbeltje zegt:

  Ha jij hebt een kapper die nevenfunkties heeft…ronselen van centen…
  Ik hou het binnen de fam…hoef ik geen gegevens voor achter te laten haha…groetjes

  Geliked door 1 persoon

 12. Harrij Smit zegt:

  Kappers zijn altijd al verdacht geweest in het aansmeren van supplementen als kammetjes, frictionnetjes, berkenwatertjes etc, etc. maar deze kapper gaat kennelijk wel heel ver. Mijn kapper is overigens gratis, mijn te milimeteren kapsel wordt eens in de drie vier weken bijgewerkt met een voor 15 euro aangeschafte tondeuse. Plaats van handeling: ons eigen huis. De kapper: mijn lieve echtgenote. De besparing: aanzienlijk 😀

  Geliked door 1 persoon

 13. Dit is altyd vir my ook ’n tydverdryf om met dit haarkapper te gesels. Ek moet erken, ek het haar nog nooit met agterrdog beheen nie.

  Geliked door 1 persoon

 14. bloggersterk zegt:

  Dreadlocks zijn onderhoudsvrij en zie je wel meer in Z.O. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 15. Bertie zegt:

  Een vies zaakje Rob. Jij staat er buiten gelukkig,nu nog een betrouwbare kapper 😉

  Geliked door 1 persoon

 16. zeezicht zegt:

  originele kapper! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 17. Dick zegt:

  Zit jij ook al zonder kapper, Rob. Ik heb me toevallig enkele weken geleden voor de laatste keer na 35 jaar door Kapper Ben lat milimeteren. Hij deed het ook nog voor een tientje; ik vermoed dat dat bij een volgende knipbeurt wel iets meer zal worden.

  Geliked door 1 persoon

 18. Gewoon een tondeuse aanschaffen Rob, kun je makkelijk zelf doen!
  Wat een verhaal zeg over die kapper, je bent echt een meesterschrijver en een meesterverteller, dat heb ik zelf ervaren! Ik lees je logjes nu toch ook weer met andere ogen…
  Dinsdag ben je in beeld hoor 🙂
  Groetjesss

  Geliked door 1 persoon

 19. Lehti Paul zegt:

  Is de Bijlmer van naam veranderd, heb je dit weer! Gelukkig schrijf je ook over de mooie kanten van Zuid-Oost. En mocht ik dat zondag ook zelf ondervinden: http://lehti-paul.blogspot.nl/2015/07/onder-de-trein-streetballen.html

  Geliked door 1 persoon

 20. ‘Eerst in een luxe villa en de laatste tijd in een flat’ valt mij op.
  How come?
  Zal ik je knippen 🙂
  Hobby van me 🙂

  Like

 21. EJW zegt:

  Knip al jarenlang mijn haar zelf, dwz met een tondeuse. Kleren uit, voor de spiegel en een uitgevouwen vuilniszak op de grond om het haar op te vangen. Met een spiegel controleer ik na afloop het resultaat. Eén keer 169 gulden uitgegeven voor een goede kapperstondeuse en ik ben al jaaarenlang het mannetje

  Geliked door 1 persoon

 22. meninggever zegt:

  Bij de herkomst van zo iemand, Nigeria, mag je op voorhand al vraagtekens stellen. Ooit in een ver geleden deed ik voor een bedrijf regelmatig logistieke zaken richting dat olieproducerende land. Zelden zoveel corruptie en ellende meegemaakt…..zit dat wellicht in de genen?

  Geliked door 1 persoon

 23. Ik snap het wel, jij wilt natuurlijk een serieuze kapper voor de verhalen die er aan vast hangen. Dat mag best wat kosten, toch? 😉

  Geliked door 1 persoon

 24. Paul zegt:

  Je kunt prima iemand thuis met de tondeuse in de weer laten gaan Rob. Ik doe het zelfs gewoon zelf.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.