Fort Kraaiennest

Door het raad brede vrouwenoverleg is indertijd het initiatief voorstel voor Fort Kraaiennest ingediend. Voor de jeugd in de K-buurt van Amsterdam-ZuidOost is Fort Kraaiennest aangelegd. Fort Kraaiennest is een speeltuin met begeleiding. Voor jong en oud met hun ouders en begeleiders is dit een plezierige plek. De vrouwelijke politici in Amsterdam-ZuidOost wisten wat goed is voor de sociale cohesie in een wijk!

Het aantal vrouwen in de huidige, kleinere bestuurscommissie is een stuk minder. De bestuurscommissie van nu kenmerkt zich door ruzie en besluiteloosheid. Met weemoed denk ik dan ook terug aan vroeger.

Hoewel het te besteden door verschillende crisis en een veranderd politiek bestel wordt er nu vooral geld verspild. Een enthousiaste groep kunstenaars bouwden ateliers en expositieruimte in de garage van Kleiburg. De nieuwe bewoners krijgen een parkeerplaatsen i.p.v. groen rondom hun klusflat. Om onduidelijke redenen werd de parkeergarage te duur genoemd. Onderhoud en beheer kreeg de parkeergarage al jaren niet meer. De hoge kosten bestonden vooral uit boekhoudkundige trucs.

Van ons belastinggeld is nu de sloop betaald van deze nuttige parkeergarage. Als doekje voor het bloeden kwam er nog een speelplaats voor de jeugd. De begeleiding van Fort Kraaiennest is natuurlijk weg bezuinigd. Nu liggen deze twee speelplekken onbeheerd naast elkaar.

De schoolvakanties zijn 16 augustus 2015 afgelopen. De nieuwe speelplek lag deze zomervakantie grotendeels onbereikbaar binnen afgesloten hekken. Het gras en onkruid stond rond de speelelementen metershoog. De paden waren niet te belopen. En een van de speel attributen was niet veilig gekeurd!

De bestuurscommissie Amsterdam-ZuidOost heeft als taak de ogen oren te zijn voor de gemeenteraad van Amsterdam. In werkelijkheid zijn zij een onneembare vesting waar geruzie en geldverspilling voorop staat. De vrouwen uit de voormalige deelraad Amsterdam-ZuidOost wisten beter om te gaan met hun politieke taken.

https://www.amsterdam.nl/gemeente/bestuurscommissies/bestuurscommissie-zo/

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, gezondheid, Kinderen, persoonlijk, Politiek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

20 reacties op Fort Kraaiennest

 1. Morgaine zegt:

  Gewoonweg zonde, en niet alleen daar gebeurt het, ook hier is het een issue waar buurt bewoners schreeuwen en doen om überhaupt beloofde speelplekken voor hun kinderen waar te maken.

  Geliked door 1 persoon

 2. bloggersterk zegt:

  Inderdaad zonde. Niet alleen wat er niet met de openbare ruimte gebeurt, maar ook dat de bestuurscommissie ‘politiek’ is geworden. Ze zijn nog altijd de ogen en oren van de raad, maar niet langer die van de bewoners voor de raad.

  Geliked door 1 persoon

 3. fietszwerver zegt:

  ikke ikke en de rest kan stikken
  zie hier de politiek van de dag

  Geliked door 1 persoon

 4. Bij ons nog schoolvakantie tot 31 augustus.
  Heftig verhaal vind ik…

  Geliked door 1 persoon

 5. sjoerd zegt:

  Ik proef hier een behoorlijk stukje terechte frustratie…

  Geliked door 1 persoon

 6. Contramin3 zegt:

  Zo jammer. Er is maar weer een belang en dat is eigenbelang. Helaas voor de buurt, helaas voor de kinderen….

  Geliked door 1 persoon

 7. fietszwerver zegt:

  ha die Rob
  ik doe het met 1 pufje Spiriva per 24 uur en dat bevalt me goed
  regen groet

  Like

 8. bentenge zegt:

  Het aantal “bestuurders dat het algemeen belang in het vaandel draagt en streeft naar een leefbare samenleving voor allen is ook hier (in Asse, BE en meer algemeen BE als geheel) dun gezaaid.

  Geliked door 1 persoon

 9. Alice B. zegt:

  O ja bij jullie stopt de vakantie twee weken vroeger. Wat een verhaal en je hoort het niet alleen in NL ook BE heeft zo zijn verspillingen. Wat jammer dat de missie van vroeger niet doorgetrokken wordt en dat er nu met ruzie een wanbeleid heerst.

  Geliked door 1 persoon

 10. Bertie zegt:

  Een treurig gegeven; je verwacht dat B&w van Amsterdam ingrijpen maar nee…..

  Geliked door 1 persoon

 11. Thérèse zegt:

  ‘Wat jammer en men had juist zo veel van de voorgangsters kunnen leren. Doodzonde.

  Geliked door 1 persoon

 12. Rebbeltje zegt:

  Erg zonde dat de plekken die er zijn niet benut kunnen worden…denk dat ze de ogen in de zakken steken…groetjes

  Geliked door 1 persoon

 13. Harrij Smit zegt:

  Dat is dus precies wat wij ontberen in de politiek. Vrouwen (of mannen) met oog en oor voor de gewone menselijke maat. Jammer dat het teloor is gegaan 😦

  Geliked door 1 persoon

 14. meninggever zegt:

  Voorbeeldje van de bekende bestuurderspolitiek die dit stadsdeel al decennia lang in de greep houdt. Helaas. Overigens was Kraaiennest toen ik in die buurt woonde ook al een fort. Tegen het verval, de misdaad, en was het voor bezoekers en winkeliers een ramp om daar je werk of inkopen te moeten doen. Dus in die zin is die naam wel goed gevonden….:)

  Like

 15. hanscke zegt:

  Wat jammer nu. Een mooie speeltuin kan zo’n welkome aanvulling zijn voor kinderen mar ook voor de ouders. Veel speeltuinen zijn vaak een ware sociale ontmoetingsplek voor jong en oud. Vroeger was dit vaak in wijken van de minder rijke sociale klasse. Tegenwoordig zie ik dat dit juist gebeurt in de wijken waar de mensen hoog opgeleid zijn en een ruim inkomen hebben……. Even samen een wijntje doen en het grut onder het toeziend oog laten spelen is hier vaak heel gewoon.

  Geliked door 1 persoon

 16. Tis toch zonde Rob, dat er nog steeds niks is opengesteld? En ze zijn zo mooi!
  En ja, nu moeten de kinderen weer naar school… sneu…
  Bibberige groetjes (ik hoop niet dat ik ziek word)

  Geliked door 1 persoon

 17. John zegt:

  Je kunt met een groep bewoners proberen er wat aan te veranderen. Die politici zitten er tenslotte door de burger,.
  Aanpakken die handel zou ik zeggen.

  Geliked door 1 persoon

 18. oh, wat erg!
  en dat allemaal te nadele van de kinderen/jeugd! 😥

  Geliked door 1 persoon

 19. Plato zegt:

  Een treurige zaak. Daar krijg je nou een kloof tussen politiek en burgers van.
  Krijgen die ruziënde politici deze kritiek ook mee op een of andere manier? Ze moeten niet ongestraft zulk een wanbeleid kunnen voeren.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.