De saboterende ambtenaar?

Laat ik eerst met een positief verhaal beginnen. Zaterdag 29 augustus 2015 bezocht ik de opening van de vernieuwde natuurlijke Bijlmerweide. Een gezellig feestje met buurtbewoners, groen aannemers met hun personeel en betrokken ambtenaren. In de toespraken sprak iedereen over de constructieve en positieve samenwerking tijdens de voorbereiding en uitvoering. Olga Appelman maakte veel indruk op mij. Betrokken en deskundig vertelde zij hoe er gewerkt is aan een ijsvogelwand. Een tweede ijsvogelwand maken de buurtbewoners later. In het eerste seizoen voeden de ijsvogels nu hun derde broedsel.

Maar er zijn ook minder positieve ervaring met ambtenaren in Amsterdam-Zuidoost! Het project “De Bijlmervernieuwing, Finale Plan van Aanpak” beschrijft naast het Metrostation Kraaiennest een bruisend hart. Dit plan is raadsbreed aangenomen. Het grote plein moet ruimte geven aan een groot en aantrekkelijk marktplein. Op dit marktplein is er de mogelijkheid voor evenementen en festivals. Hierbij wordt niet alleen gedacht aan een jaarlijkse kermis maar ook aan andere grotere buurtactiviteiten. Het plein moet een bindend hart zijn dat de sociale cohesie en veiligheid gaat bevorderen.

Het goede nieuws is dat het plein is gerealiseerd met alle benodigde voorzieningen.

Jammer is dat een aantal buurtbewoners en ondernemers illegaal parkeren op dit plein. U kunt zich natuurlijk alles voorstellen bij de overlast en gevaarlijke situaties.

Bij de voorbereiding van het filmfestival de Bijlmerbios vraagt de festivalorganisatie bij de betrokken Dagelijks Bestuurder van Amsterdam-ZuidOost of zij gebruik mogen maken van de aanwezige krachtstroom installatie. Tijdens de wekelijkse markt en de jaarlijkse kermis is deze krachtstroom installatie onontbeerlijk. Bij het ontwerpen en aanleggen van het evenementenplein is er dan ook rekening gehouden met deze noodzakelijke krachtstroom installatie.

U begrijpt het al de ambtenaar ontkend het aanwezig zijn van de krachtstroom installatie. Een extra subsidie is nu uitgegeven voor de huur en het gebruik van een generator. Ik noem dit pure sabotage. Mijn voorstel is dan ook dat de desbetreffende saboterende ambtenaar aansprakelijk is voor de benodigde extra subsidie.

In Nederland zijn er mooie werkafspraken tussen bewoners, politieke bestuurders en het ambtenarenapparaat. De gang van zaken bij de ondersteuning van de politieke bestuurder door de desbetreffende ambtenaar noem ik sabotage. De daaruit voortvloeiende tegenwerking van een mooi, goedgekeurd jaarlijks terugkerend festival bewijst voor mij dat de desbetreffende ambtenaar niet geschikt is voor zijn functie.

Natuurlijk zijn er mooie en goede voorbeelden te noemen voor Amsterdam-ZuidOost. Met het eerste voorbeeld in dit blog onderschrijf ik dit. Maar voorbeelden zoals de saboterende ambtenaar kunnen en mogen niet meer!

http://www.ilovezuidoost.nl/

http://www.dichtbij.nl/amsterdam-zuidoost/regio/artikel/4110727/volgend-jaar-groter-bijlmerbios-.asp

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Natuur, persoonlijk, Politiek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

23 reacties op De saboterende ambtenaar?

 1. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  en bij de oplevering van het gereed gekomen plein is dit afwezig zijn van de krachtstroom niet gezien , of juist toen wel
  dit is echt zeer slordig want zoals je zegt het is er echt nodig , en nu werken met een generator , of wordt de krachtstroom als nog aan gelegd

  weekend groet

  Like

 2. eltjedoddema zegt:

  Dat is nou echt ambteNAAR

  Geliked door 1 persoon

 3. Rebbeltje zegt:

  Dus de krachtstroom is er alleen voor de evenementen waar de gemeente aan verdiend…de rest mag een generator huren pffttt erg hoor!
  Weekendgroet 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. sjoerd zegt:

  Eigenlijk zou zo’n ambtenaar aansprakelijk moeten worden gesteld.

  Geliked door 1 persoon

 5. staartje zegt:

  Saboteert de man of maakt hij gewoon een foutje?

  Geliked door 1 persoon

 6. realjager zegt:

  Dat soort Ambtenaren kom je helaas overal tegen ook hier in het zuiden helaas…

  Geliked door 1 persoon

 7. John zegt:

  Afspraken met sommige ambtenaren zijn gewoon niet te maken. En als burger moet je dan een tandje vechten voor je recht. JE kunt er wat aan doen, namelijk zelf de politiek in gaan en jezelf blijven.

  Geliked door 1 persoon

 8. meninggever zegt:

  Stadsdelen zijn een ramp voor het stedelijk bestuur. Afschaffen is de beste optie….Kom je ook af van ambtenaren die niet snappen dat zij dienend dienen te zijn en niet de boel mogen saboteren…

  Geliked door 1 persoon

 9. Plato zegt:

  Die saboterende ambtenaar heeft toch ook een baas? Het kan toch niet zo zijn dat die man gewoon maar zijn gang gaat en door niemand gecorrigeerd wordt? Zoals jij het verwoord lijkt hij mij een storend element in een groep die een positeve uitstraling van de Bijlmer wil bereiken.

  Geliked door 1 persoon

 10. hanscke zegt:

  Ambtenaren zijn ook maar mensen, maar dit soort mensen vind ik niet echt een aanbeveling voor de samenleving.

  Geliked door 1 persoon

 11. Bertie zegt:

  Ergerlijk. Je snapt niet wat zo iemand bezielt, er zou meer contrôle moeten zijn.
  Mijn ervaring is dat ambtenaren niet altijd zo goed op de hoogte zijn met regels en voorschriften, de een weet dìt en de ander weet dàt. Het kan soms lastig zijn.

  Geliked door 1 persoon

 12. cat zegt:

  “King Fisher Nest” and “Kraaiennest” … don’t have a clue, what these are about, as my computer will not translate today … but it must be good, if you support it, Rob … hi, I finally made it to your blog again … smiles … Love, cat.

  Geliked door 1 persoon

 13. Rob Alberts zegt:

  The King Fisher nest is new and just around the corner. For the thirst time there are youngsters.
  At Kraaiennest, the shopping center we had a open cinema with some problems withe tthe government.
  Love,
  Rob

  Like

 14. Rob Alberts zegt:

  THE first part About THE King Fisher is About nature preservation. There was a reopening of THE park naar THE street I Am living.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.