Diederik Bakker, een ontmoeting

Dwalend door het centrum van Arnhem zoek ik even een rustpunt. Het bord van Brownies and Downies staat uitnodigend voorin de Rijnstraat. Terwijl ik naar binnen loop vraag ik waar Downies voor staat. Waarop mij gevraagd wordt waarom ik niets vraag over Brownies. Gaande weg krijgen we het over lekkere koffie en mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

Diederik legt uit dat hij een sportachtergrond heeft. Wielrennen was lang en is ook nu nog zijn passie. Als top verkoper en vertegenwoordiger in zoetwaren heeft hij veel van Nederland gezien. Maar uiteindelijk wilde hij toch op eigen kracht zijn eigen zaak beginnen. Als franchiser binnen het concept van Brownies and Downies heeft hij in Arnhem een nieuwe zaak geopend. Uit zijn woonplaats komt een van de medewerkers. Enthousiast laat zij een krantenartikel zien. Ik lees dat zij in de toekomst haar eigen koffiezaak annex lunchroom wil beginnen.

Op dat moment wordt het gedeelte Downies van de naam zichtbaar. Maar de soepele manier waarmee Diederik met haar het bestek schoonmaakt en sorteert is warm en professioneel tegelijkertijd. Samenwerken kunnen zij. Alleen zal Diederik altijd de baas blijven.

De appetiser bij de koffie een lekker stukje Brownie geeft aan dat ook dat wel goed zit!

De inrichting valt mij op. De combinatie van oud en nieuw vind ik prachtig! In de wanden van de zaak is de geschiedenis zichtbaar. Met de verlichting, tafels en stoelen ontstaat er een warme en plezierige omgeving. Als start of tussenstop bij het winkelen is Brownies and Downies een uitstekende plek. Een rustig gesprek even een krant lezen met een uitstekende kop koffie is ook mogelijk. De kleine, lekkere kaart geeft ook volop mogelijkheden voor een zaken lunch.

U leest het goed ik prijs deze zaak aan. Het concept spreekt mij aan. De ontmoeting met de vriendelijke en professionele Diederik Bakker blijft mij bij. Voor Arnhemmers en bezoekers van Arnhem een aanrader!

Brownies and Downies

Rijnstraat 14B
6811 EV Arnhem

http://www.browniesanddownies.nl/

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in eten en drinken en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

15 reacties op Diederik Bakker, een ontmoeting

 1. Hillechien Prins zegt:

  Vind dat je dat uitstekend doet Rob (misschien eens werk van maken 😉) je prijst de zaak op zo’n manier aan dat je zin krijgt om er naartoe te gaan.

  Geliked door 2 people

 2. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  je doet het zeker goed , dat aanprijzen , nu wie weet als ik er in de buurt ben 🙂
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 3. John zegt:

  Ondanks het aanprijzen van de zaak – wat prima is natuurlijk- zal ik er waarschijnlijk nooit komen. De afstand speelt hier een grote rol.
  Groet

  Geliked door 1 persoon

 4. Morgaine zegt:

  Wie weet ooit, maar hier hebben we Tante Truus, en ben je daar ook al eens geweest? 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 5. jhon53 zegt:

  Goede plek om eens te bezoeken als we in de buurt zijn

  Geliked door 1 persoon

 6. sjoerd zegt:

  Dat moet toch zeker een gratis kop koffie opleveren…

  Like

 7. Moet een belevenis zijn om daar eens naar binnen te lopen! Mooie PR Rob!

  Geliked door 1 persoon

 8. Plato zegt:

  Mooi dat je de zaak zo aanprijst want het is een prima project dat ik alle succes toewens.
  In Wormerveer is een dergelijk, maar toch iets anders project. In de zomermaanden staat er langs de Zaanoever een gezellig keet op wielen, omgebouwd tot koffiehuis. Wat tafels en stoelen er omheen en de bezoekers kunnen onder het genot van een bakje koffie, thee of een flesje limonade van de langsvarende boten genieten. De zaak wordt (onder leiding) gerund door Downies (ik neem de term maar over). Dat loopt hartstikke goed. De Downies doen ervaring op, de klant wordt goed bediend en de zorginstelling heeft goed werk gedaan

  Geliked door 1 persoon

 9. Bertie zegt:

  Deze zaak ken ik niet, wel vergelijkbare eethuizen. Goed initiatief.

  Geliked door 1 persoon

 10. Kakel zegt:

  Brownies en Downies, wat een goed gekozen naam! Terecht dat je er reclame over maakt. Een dorp verderop is een klein restaurantje waar ook “Downies” werken. Hartverwarmend initiatief.
  Lieve groet

  Geliked door 1 persoon

 11. Novelle zegt:

  o wat heb je dit leuk gedaan

  Geliked door 1 persoon

 12. Als ik in Arnhem ben ga ik er zeker naartoe

  Geliked door 1 persoon

 13. ollieherman zegt:

  Mooi dat er ook aandacht is voor mensen met Down. Die voldoen vaak uitstekend met bepaalde werkzaamheden en het plezier spat er van af. In Leiden werkt Haar Gangetje met een Downer. Door haar smaakt het al lekkerder.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.