Kim de Haas, een ontmoeting

Op een vrije dag fiets ik soms naar de stad. Bij Latei lees ik dan een krantje en drink ik mijn koffie. Na het krantje ontstaat vaak een spontaan gesprek aan de leestafel. Een paar dagen geleden kwam het gesprek op Amsterdam-ZuidOost. Opeens bleek dat wij beiden in Amsterdam-Zuidoost wonen. De mooie en groene plekken werden besproken. Waarop Kim enthousiast over Heesterveld begon te praten. Voor de huiskamer van Heesterveld Creative Community heeft zij net een nieuwe geluidsinstallatie aangeschaft. I.p.v. telkens te moeten huren heeft zij een nuttige investering gedaan. Terwijl wij hierover aan het praten zijn vraag ik waarom zij hier haar koffie drinkt en niet bij Oma Ietje. Waarop Kim antwoordt dat zij bij Latei heeft gewerkt.

Bij Latei en Oma Ietje kom ik vanwege de goede koffie. Maar ook de onverwachte gesprekken spreken mij bij deze twee zaken aan.

Dat Kim daarbij enthousiast betrokken is bij de Creative Community van Heesterveld vind ik dan weer zo’n leuke verrassing. Ik geniet telkens weer als ik een van de bewoners van dit kunstenaarsbolwerk ontmoet. Hun enthousiasme en optimisme geven mij vertrouwen voor onze toekomst!

Misschien wilt u ook eens gaan kijken?

http://heesterveld.nu/new/

http://www.latei.net/

http://omaietje.nl/

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, eten en drinken, Geen categorie, persoonlijk, Politiek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op Kim de Haas, een ontmoeting

  1. fietszwerver zegt:

    mogge Rob
    ja dat zijn leuke ontmoetingen zo onverwacht
    ik bezocht ff de links , en moet je zeggen dat die van latei de virusscanner activeerde en me vertelde dat deze site geblokkeerd is
    herfst groet

    Geliked door 1 persoon

  2. Morgaine zegt:

    Dat is ook ontzettend leuk van die onverwachte ontmoetingen, heb de sites even aangeklikt en echt waar? de kleuren van Latei op de website, uch… krijg er spontaan koppijn van zo fel, hahaha dus ben ik er ook zo weer weg, laat ze daar wat aan doen. 😉

    Oma ietje ziet er heel gezellig uit, de community ken ik niet, bestond dat eind jaren ’80 ook al? Zal wel niet, zal wel gekomen zijn nadat ik gescheiden was en daar niks meer had te zoeken.

    X

    Geliked door 1 persoon

  3. John zegt:

    Je bent een betrokken man, je komt nog eens ergens en zo kunnen ontmoetingen plaatsvinden die leuk zijn en blijven hangen.
    De website van omaietje ziet er het leuks uit. Daar zou ik heet eerst heen gaan.
    Zeeuwse groet

    Geliked door 1 persoon

  4. fietszwerver zegt:

    dat heeft ons mooie landje voor mij ook hoor Rob

    licht zonnige groet ( nog )

    Geliked door 1 persoon

  5. Rebbeltje zegt:

    Kijken naar dat krantje en die koffie lijkt me wel wat haha
    Maar dat bedoelde je vast niet…groetjes

    Geliked door 1 persoon

  6. sjoerd zegt:

    Een beetje ver weg, maar wat je ver haalt…

    Geliked door 1 persoon

  7. Echte contacten zijn goud waard…

    Geliked door 1 persoon

  8. Bertie zegt:

    Het wordt afgezaagd maar: te ver….

    Geliked door 1 persoon

  9. mocht ik dichterbij wonen .. 😉

    Geliked door 1 persoon

  10. Rob Alberts zegt:

    Een dagje Amsterdam is ook leuk …..
    Vrolijke groet,

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.