Werelds?

In het Arenagebied zijn de afgelopen jaren wereldzalen geopend. Wereldberoemde artiesten hebben hier hun fervente fans al laten genieten van geweldige optredens. Kenmerkend is wel dat de afterparty altijd elders in de stad gevierd worden. De goede bereikbaarheid van dit gebied met bus, metro en trein maakt dat van heinde en verre het publiek toestroomt.

Natuurlijk zijn Zuidoostenaren ook trots op deze wereldzalen met wereldartiesten. En zijn er ook een paar trouwe lokale bezoekers van deze concerten.

De bewoners van Amsterdam-ZuidOost komen uit alle windstreken van alle werelddelen. Maar rustig en gezellig om de hoek even een drankje doen is er steeds minder bij. Slecht ondernemerschap, schietende bezoekers maken dat er veel verloop is in de kleiner horecazaken. Jammer genoeg ontbreekt ook het lef bij de lokale bestuurders om bijvoorbeeld een oude Parkeergarage aan te wijzen als een lokaal uitgaanscentrum. Met de grote toestroom van studenten zal dat snel een werelds gebeuren zijn.

Of hebben de lokale bestuurders liever een naam van slopers?

 

https://www.amsterdam.nl/gemeente/bestuurscommissies/bestuurscommissie-zo/

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Geen categorie, Onderwijs, Politiek en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op Werelds?

  1. fietszwerver zegt:

    mogge Rob
    ja dat is jammer dat het niet mogelijk is om publiek van die evenementen in de buurt te houden om er over na te praten

    Geliked door 1 persoon

  2. bloggersterk zegt:

    Blijft natuurlijk wel de vraag of dat meer continuïteit biedt….en of de bezoekers daar veiliger zijn. Waar veel volk is, komt ook het geteisem weer.

    Geliked door 1 persoon

  3. Bertie zegt:

    Jammer maar of één lokaal soelaas biedt? Een van de charmes in een uitgaansgebied is juist de diversiteit van gelegenheden.
    En contrôle op de sfeer zal ook nodig zijn, dat spreekt vanzelf

    Geliked door 1 persoon

  4. sjoerd zegt:

    Slopen kun je anders ook wel aan diezelfde jeugd overlaten… Eerst een feestje bouwen en daarna alles laten afbreken.

    Geliked door 1 persoon

  5. Rebbeltje zegt:

    Ja er komen weer nieuwe bij…in het uitgaansleven…studentenaonden
    Of is dat alle avonden 😉
    Groetjes

    Geliked door 1 persoon

  6. Suskeblogt zegt:

    Het uitgaansleven verandert om de haverklap, dus is slopen in dit geval wel een optie.

    Like

  7. meninggever zegt:

    In veel van de deelgebieden van de stad spelen bestuurders zelf stadje met eigen regels en erger nog, afgeschermde budgetten. Men hanteert eigen regels en kan zo elke culturele uiting of ondernemers met goede plannen, boycotten. Hoe eerder we afkomen van die deelbesturen, hoe beter.

    Like

  8. Plato zegt:

    Het zou me niets verbazen als dat laatste het geval is. Want toch veel goedkoper om iets af te breken dan op te bouwen, nietwaar?
    Regeren is vooruitzien, calculeren en dan afbreken.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.